Latest News

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Γιώργος Καραϊβάζ: Έτσι οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη των δύο αδερφών από τη Μάνη


 Μία δικογραφία που σχηματίστηκε το 2015 από την Αστυνομία για κύκλωμα εκβιαστών μπήκε στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του εντολέα της δολοφονίας του... Γιώργου Καραιβάζ.

Αρχηγικό μέλος φερόταν βαρύ όνομα της νύχτας, που σήμερα είναι έγκλειστο στη φυλακή. Το όνομα του συγκεκριμένου ατόμου αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση Καραϊβάζ ωστόσο ουδέποτε βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με το έγκλημα. «Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα έρθουν επιπλέον στοιχεία στη διάθεση της ελληνικής αστυνομίας και κυρίως στην κρίση και στην εμπειρία των κυρίων εισαγγελέα και ανακριτή για να φτάσουμε στον κύκλο των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία του αείμνηστου Γιώργου Καραιβάζ» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γ. Καραϊβάζ, Σπύρος Χαριτάτος.

Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο άνθρωπο της νύχτας, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και φερόμενος ως συνεργός του στο κύκλωμα εκβιαστών του 2015 είχαν προμηθευτεί κάρτες sim από το ίδιο κατάστημα στους Αμπελόκηπους από το οποίο φέρονται να πήραν τις τηλεφωνικές τους συνδέσεις οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Το 2015 ο κοριός της Αστυνομίας είχε καταγράψει συνομιλία στην οποία κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών ενημέρωνε βαρύ όνομα της νύχτας ότι ο Γιώργος Καραιβάζ είχε δώσει πληροφορίες στην Αστυνομία με στόχο οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη του. Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν πάντως ότι ο αστυνομικός ρεπόρτερ είχε δώσει τέτοιες πληροφορίες.

ADVERTISEMENT

Το βαν κατεγράφη για πρώτη φορά στον Άλιμο της ημέρα της δολοφονίας (9-4-2021) , στις 12:57 ενώ το σκούτερ μετά από 16 λεπτά, στις 13:13. Για πέντε λεπτά από τις 13:13 ́έως τις 13:18 ́το σκούτερ, στο οποίο επιβαίνει μόνον ο οδηγός καταγράφεται να κινείται στις οδούς: Ταξιαρχών, Μεγίστης, Υψηλάντου, και Παρθενώνος.

Τα δύο οχήματα χάνονται και στις 14:15 ́καταγράφεται και πάλι το σκούτερ, αυτή τη φορά και με τον συνεπιβάτη, να κινείται στην οδό Υψηλάντου προς το σημείο της δολοφονίας. Προχωρούν σε κατόπτευση του χώρου, αποχωρούν και προσεγγίζουν και ξανά τη στιγμή της άφιξης του δημοσιογράφου στις 14.20.

Μετά τη δολοφονία το σκούτερ καταγράφεται από κάμερες σε δύο σημεία της οδού Μεγίστης να κινείται με δύο άτομα, ενώ αμέσως μετά από την κάμερα ασφαλείας τρίτου σημείου στην ίδια οδό στις 14:22:07 ́διακρίνεται μόνο οδηγός.

Στην ίδια κάμερα της οδού Μεγίστης, μετά από 55 δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα στις 14:23:02 ́ καταγράφεται να διέρχεται από το σημείο το βαν με ίδια κατεύθυνση προς τη Λ. Ποσειδώνος. Το βαν καταγράφεται για τελευταία φορά στη Λ. Πέτρου Ράλλη στο Αιγάλεω ενώ το σκούτερ στη Λ. Κηφισού στο Αιγάλεω.

Εκτιμάται ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο Κινητά με αριθμούς «φαντάσματα» που ανήκαν σε άτομο από το Μπαγκλαντες. Αυτοί οι αριθμοί παρουσίασαν μεταξύ τους επικοινωνίες μία ημέρα πριν τη δολοφονία και την ίδια στον τόπο του εγκλήματος. Πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν οι δύο αυτές τηλεφωνικές συνδέσεις στις 5 Απριλίου 2021. Τα δύο αυτά κινητά αγοράστηκαν στις 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα.

Παράλληλα από τα δεδομένα των εταιρειών τηλεφωνίας αξίζει να σημειωθεί διαπιστώθηκε ότι η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 48χρονος, με τα στοιχειά του, τόσο στις 8-4-2021 όσο και στις 9-4-2021 παρουσιάζει παύση ενεργητικής δραστηριότητας, τις επίμαχες ώρες.

Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Στη δημοσιότητα δόθηκε μία φωτογραφία ντοκουμέντο από το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε κατά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Σημειώνεται πως το λευκό βαν ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησε στη σύλληψη των δύο ανδρών, 40 και 48 ετών. Τα δύο αδέρφια φαίνεται πως εμπλέκονται στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, πριν από δύο χρόνια.

Οι δύο άνδρες σήμερα Σάββατο (29/4/2023) ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, οι δύο δράστες βρέθηκαν στην περιοχή την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας, είτε γιατί έκαναν «πρόβα» για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, είτε γιατί σκόπευαν να τον εκτελούσαν νωρίτερα, αλλά εκείνη τη μέρα ο δημοσιογράφος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το σπίτι του.

Μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία πρόσωπα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εξ αυτών βρίσκεται στις φυλακές.

Το λευκό βαν αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή κλειδί για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, καθώς φέρει σήμα από εταιρεία καθαρισμού. Όπως αποκαλύφθηκε το βαν ανήκει στην εταιρεία της συντρόφου ενός εκ των δύο δραστών.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο βαν οδηγούσε πάντα ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων. Διαβάστε εδώ τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο αδερφών.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η σοκαριστική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. [βίντεο]

Τα στοιχεία για τη σύλληψη των δυο ανδρών που εμπλέκονται στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ παρουσίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτοντας ότι οι δράστες είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν.

Δύο συλλήψεις (δύο αδέρφια 40 και 48 ετών) για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έγιναν την Παρασκευή όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την ενημέρωση από το υπουργείο έκαναν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνστανία Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Ιωάννης Σκούρας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση. Σε όλη τη διάρκεια της προανάκρισης οι ειδικοί μπόρεσαν να επεξεργαστούν τα ψηφιακά δεδομένα που υπήρχαν.

«Από την συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε διακριβώθηκε ότι οι δράστες για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα τύπου σκούτερ, καθώς και φορτηγό τύπου βαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διαπιστώθηκε κίνηση των οχημάτων αυτών στην ίδια περιοχή και στον ίδιο χρόνο την προηγούμενη μέρα της ανθρωποκτονίας», ανέφερε η ενημέρωση.

«Kαλημέρα σας, σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, που οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ που διαπράχθηκε τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου του 2021», ήταν τα λόγια του Ιωάννη Σκούρα για να συμπληρώσει.

«Πρόκειται για 40χρονο και 48χρονο με συγγενική μεταξύ τους σχέση, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 28 Απριλίου, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης. Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος ημεδαπού στις 6 Δεκεμβρίου του 2021στο Γαλάτσι, γεγονός για το οποίο συνελήφθη με έτερο ένταλμα σύλληψης. Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο υπουργός μας, κ. Θεοδωρικάκος, δεν πρόκειται ποτέ να αφήσουμε καμία εγκληματική ενέργεια και ιδιαίτερα ανθρωποκτονία ανεξιχνίαστη και ασφαλώς αυτό αφορά με το παραπάνω τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Γι αυτό θέσαμε αυτή την υπόθεση σε απόλυτη προτεραιότητα και θέλω να επισημάνω ότι είχαμε την απόλυτη και συνεχή στήριξη από τον υπουργό και τον Αρχηγό της Ελληνικής».

Γιώργος Καραϊβάζ: Αναλυτικά οι ανακοινώσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου


Γιώργος Καραϊβάζ: Το χρονικό των συλλήψεων 

Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ήταν αυτοί που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο ή αν κάποιος από τους δύο βρισκόταν στο βαν που συνόδευε τους δράστες.

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», ανάφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου το τελευταίο διάστημα είχαν φτάσει σε κρίσιμη φάση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών φέρονται ύστερα από ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας και από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών της δολοφονίας και της ομάδας υποστήριξης που είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό βαν.

Η δικογραφία που σχημάτισαν διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Με το που έγιναν οι δύο συλλήψεις η ασφάλεια ενημέρωσε την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε και τους αξιωματικους: “Νιώθω δικαιωμένη, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι: “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του“” τόνισε στον ΑΝΤ1.

Σε βάρος του ενός εκ των συλληφθέντων εκδόθηκε και ένταλμα σύλληψης για τη μαφιόζικη δολοφονία 35χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι το Δεκέμβριο του 2021. Το θύμα φέρεται να σχετιζόταν με κυκλώματα της νύχτας.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ξέσπασε η χήρα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου

Αναδρομή στο παρελθόν έκανε η χήρα του αδικοχαμένου Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, μετά τη σύλληψη δύο ατόμων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε εκείνα τα βράδια που συνόδευε τον Γιώργο Καραϊβάζ όταν συνεργαζόταν με την Αγγελική Νικολούλη.

«Πολλές φορές τα βράδια της Παρασκευής ερχόμουν εκεί, τότε που ήμασταν νέα παιδιά και φτιάχναμε τα όνειρά μας, μέχρι που ήρθε εκείνη η καταραμένη ημέρα που ο Γιώργος δεν γύρισε στο σπίτι μας. Είναι δύσκολο αυτό που νιώθω σήμερα, με ξαναγυρνάει πίσω σε εκείνη την ημέρα», δήλωσε.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η συγκίνηση της Νικολούλη και το «ευχαριστώ» στην ΕΛ.ΑΣ.

Η αναδρομή αυτή προκάλεσε την συγκίνηση της Αγγελικής Νικολούλη. «Συγκινήθηκα πολύ, ζωντάνεψες εκείνη την εποχή. Έφερα στη μνήμη μου εκείνη τη θύμηση, με συγχωρείτε», δήλωσε η δημοσιογράφος, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ ευχαρίστησε την αστυνομία, ενώ ελπίζει πως θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν πίσω από τα κάγκελα όσοι ευθύνονται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Για εμένα δεν αλλάζει, ο Γιώργος θα λείπει, τίποτα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω», συμπλήρωσε.

«Ο Γιώργος ήταν ένα αντιδραστικό παιδί και παρέμενε ένα παιδί μεγαλόσωμο, με μεγάλη καριέρα, αλλά πάντα αντιδραστικός. Βοήθησε την αστυνομία στον εκδημοκρατισμό της. Ο Γιώργος ήταν βαθιά δημοκράτης. Πιστεύω η ΕΛ.ΑΣ. θα δώσει το είναι της και βλέπω ότι δεν το έχει αφήσει εδώ και δύο χρόνια. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στους ηθικούς αυτουργούς. Η δολοφονία του Γιώργου ήταν δολοφονία στην ελευθερία», είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.