Latest News

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Συνάντηση Δένδια- Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας

 
Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου... στις Βρυξέλλες. 

Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία. Μετά τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ανακοινώθηκε πως η Αθήνα και η Άγκυρα θα στηρίξουν η μία την υποψηφιότητα της άλλης. 

Συγκεκριμένα, η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα στην υποψηφιότητά της για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μη μόνιμο μέλος. Από την πλευρά της, η Αθήνα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση. 

Το τετ α τετ των δύο υπουργών Εξωτερικών διήρκεσε περίπου 20 λεπτά. Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για μια «πολύ εποικοδομητική συνάντηση» με τον Τούρκο ομόλογό του.

Στις Βρυξέλλες, ο κ. Δένδιας συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ατζέντα ήταν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. «Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μαριούπολη δεν βοηθάει καθόλου, βεβαίως, την ατμόσφαιρα», επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προσερχόμενος στη σύσκεψη.