Latest News

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Εισαγγελική έρευνα για τους επικίνδυνους ελιγμούς γερανού της ΕΛ.ΑΣ. ανάμεσα σε ανθρώπους

 Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε σχετικά με το γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας που διακρίνεται σε βίντεο να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πολύνεκρη τραγωδία... στα Τέμπη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του αστυνομικού-οδηγού του ρυμουλκού οχήματος.

Με βάση την ίδια πηγή, τέτοιες αξιόποινες πράξεις θα μπορούσε να είναι η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε εχθές στα social media και συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται μια ομάδα ατόμων να επιχειρεί να μετακινήσει κάδους σκουπιδιών στην οδό Ακαδημίας, όταν πλησιάζει ο γερανός της αστυνομίας. Το όχημα της αστυνομίας δεν σταματά, κάνει έναν επικίνδυνο ελιγμό και πέφτει πάνω σε δύο κάδους που είχαν μεταφερθεί στη μέση του δρόμου, ενώ παραλίγο να χτυπήσει άμεσα και άτομα που τους είχαν μετακινήσει.

Έρευνα από τη ΓΑΔΑ για το περιστατικό

Εχθές, όπως έγινε γνωστό, έρευνα για το συμβάν ξεκίνησε και η ΓΑΔΑ προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος που πήγε να αντικαταστήσει άλλο γερανοφόρο επιχείρησε τον συγκεκριμένο ελιγμό φοβούμενος ότι θα βρεθεί εγκλωβισμένος.