Latest News

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Γιος βαρόνου σκότωσε την μητριά του για «θέματα κληρονομιάς»- Την πυροβόλησε στο αυτοκίνητο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Προφυλακίστηκε ο Νίκολας Ούλενς ντε Σχόουτεν, γιος του βαρόνου Γκι Ούλενς ντε Σχόουτεν, εύπορου επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης αφού ομολόγησε ότι σκότωσε τη... μητριά του.

Ο 57χρονος, που προφυλακίστηκε στο Βέλγιο, «απέδωσε το έγκλημα σε οικογενειακή διένεξη, οικονομικού χαρακτήρα» εξήγησε η εισαγγελία της Βραβάντης, της γαλλόφωνης επαρχίας όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο Νίκολας άνοιξε πυρ στοχεύοντας την δεύτερη σύζυγο του πατέρα του, την 70χρονη Μίριαμ Ούλενς ντε Σχόοουτεν, τη στιγμή που εκείνη έβγαινε με το αυτοκίνητό της από το σπίτι της οικογένειας.

Γιος βαρόνου ομολόγησε ότι σκότωσε την μητριά του - Την πυροβόλησε στο αυτοκίνητο
 Η Myriam Ullens πυροβολήθηκε θανάσιμα έξω από το σπίτι της στα νότια των Βρυξελλών.

Τους έστησε καρτέρι μετά από λογομαχία

Η Μίριαμ οδηγούσε και ο σύζυγός της ήταν συνεπιβάτης όταν το αυτοκίνητο του Νίκολας συγκρούστηκε με το δικό τους. Ο 57χρονος παραδέχτηκε ότι τους είχε στήσει καρτέρι, αφού τον έδιωξαν έπειτα από μια έντονη λογομαχία.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε έξι φορές, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τη Μίριαμ και να τραυματίσει τον πατέρα του στο πόδι.

Γιος βαρόνου ομολόγησε ότι σκότωσε την μητριά του - Την πυροβόλησε στο αυτοκίνητο
 Ο Nicolas Ullens είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά του βαρόνου με την πρώτη του σύζυγο, Micheline Franckx. Φωτ.: Belga / Dirk Waem

Σήμερα του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί οπλοχρησίας και αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Ο Νίκολας ντε Σχόουτεν, που στο παρελθόν ήταν πράκτορας της Ασφάλειας του Κράτους (υπηρεσία πληροφοριών), παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία λίγη ώρα μετά τη δολοφονία.

 Ο Nicolas Ullens, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκονταν σε μακροχρόνια διαμάχη με τη μητριά του για θέματα κληρονομιάς. Φωτ.: Facebook

Η οικογένεια είναι γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο

Ο βαρόνος Γκι Ούλενς ντε Σχόουτεν, που είναι στην 88 ετών, ήταν επί 40 χρόνια επικεφαλής ενός βιομηχανικού ομίλου, η κύρια δραστηριότητα του οποίου ήταν η παραγωγή ζάχαρης.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στους τομείς των τροφίμων και της υφαντουργίας, μέσω του επενδυτικού ταμείου Artal-Europe, του οποίου ήταν ένας από τους κυριότερους μετόχους.

Γιος βαρόνου ομολόγησε ότι σκότωσε την μητριά του - Την πυροβόλησε στο αυτοκίνητο
 Το ζευγάρι άνοιξε το ίδρυμα Ullens το 2007, το οποίο θεωρήθηκε τότε το πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Κίνα. Εδώ μαζί το 2016. Φωτ.: Bertrand Rindoff Petroff/Getty Images

Αφού συνταξιοδοτήθηκε, το 2000, επένδυσε σε ένα ίδρυμα που εδρεύει στην Ελβετία και «διαχειρίζεται φιλανθρωπικές και καλλιτεχνικές δράσεις», όπως αναφέρει στον ιστότοπό του.

Μεταξύ άλλων, στηρίζει Κινέζους καλλιτέχνες ενώ του ανήκει και ένα σχολείο όπου φοιτούν χιλιάδες παιδιά, στο Νεπάλ.

Η δεύτερη σύζυγος του βαρόνου, η Μίριαμ, ίδρυσε το 2011 στις Βρυξέλλες τον οίκο μόδας Maison Ullens.