Latest News

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Υπόθεση κατασκοπίας «Μαρία Τσάλλα»: «Δεν μπορώ να θυμηθώ την περίπτωση», λέει ο δικηγόρος που βοήθησε την κατάσκοπο να γραφτεί στο δημοτολόγιο

 Ο δικηγόρος Αλιβερίου, Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος βοήθησε τη «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα να γραφτεί το 2018 στο δημοτολόγιο του δήμου Αλιβερίου ...μίλησε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΙ.

«Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας», δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος. 

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις πώς ακριβώς γνώρισε τη «Μαρία Τσάλλα», πώς την βοήθησε να βγάλει τα χαρτιά της ούτε εάν την φιλοξένησε στο σπίτι του, όπως έχει γίνει γνωστό. 

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία…  δε θυμάμαι να τη φιλοξένησα ούτε να τη δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ουτε τον έχουν καλέσει κανείς από τις αρμόδιες αρχές. 

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσίδα κατάσκοπος ήρθε σε επαφή με δύο δικηγόρους της περιοχής προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι είτε τη φιλοξενούσαν, είτε τη γνώριζαν, επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ληξιαρχείο. Τελικά, στις 21 Δεκέμβριου του 2018 η «Μαρία Τσάλλα» κατάφερε να γίνει δημότης Αλιβερίου.