Latest News

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Επίθεση με μαχαίρι στο Εφετείο: 4 συλλήψεις οπαδών

 Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση με μαχαίρι στο Εφετείο Αθηνών. Από την επίθεση τραυματίστηκε στον μηρό ένας άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε ...στο νοσοκομείο.

Η επίθεση έγινε στις 11 το πρωί στη συμβολή των οδών Ραγκαβή και Λουκάρεως, όταν περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν σε δύο άνδρες οπου κάθονταν έξω από καφετέρια, τους χτύπησαν και τραυμάτισαν τον έναν με μαχαίρι.

Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση χημικών. Η αστυνομία προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε τέσσερα άτομα που βρέθηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, όπου εντοπίστηκαν κοντάρια, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή.

Οι αρχές θεωρούν ότι το περιστατικό είναι επεισόδιο οπαδικής βίας, αφού συνέβη μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων.

Όμως, το θύμα της επίθεσης δικαζόταν σήμερα για άσχετο λόγο και όχι για υπόθεση οπαδικής βίας, ενώ η δίκη φυσικά αναβλήθηκε.

Επίθεση με μαχαίρι στο Εφετείο: Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η αστυνομία, η οποία γνωστοποιεί πως έγιναν τέσσερις συλλήψεις ενώ για τη ρίψη χημικών αναφέρει πως «προέβησαν σε χρήση των αναγκαίων δημόσιων ειδών».

Σήμερα (22-3-2023) και ώρα 11:00 κατά την εξέλιξη εκδίκασης ποινικής υπόθεσης με οπαδικό υπόβαθρο στο Εφετείο, ομάδα περίπου 20 ατόμων κινούμενη σε παρακείμενη οδό, επιτέθηκε σε βάρος δύο ατόμων, τραυματίζοντας με αιχμηρό αντικείμενο έναν εξ’ αυτών.

Οι δυνάμεις αποκατάστασης τάξης που λάμβαναν μέτρα εξωτερικά του Εφετείου προέβησαν σε χρήση των αναγκαίων δημόσιων ειδών και τα άτομα διέφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Οι ανωτέρω αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκε σε παρακείμενη οδό από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Κατά τον έλεγχο εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοντάρια, κουκούλες και άλλα αντικείμενα.

Ανωτέρω οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην ανωτέρω επίθεση και συνελήφθησαν».