Latest News

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ναυάγιο στα ανοιχτά της Τυνησίας - Αγνοούνται τουλάχιστον 34 μετανάστες

 Τουλάχιστον 34 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική αγνοούνται αφού το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σήμερα στα ανοιχτά της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών... της χώρας.

Πρόκειται για το πέμπτο σκάφος που βυθίζεται μέσα σε 48 ώρες. Στα προηγούμενα ναυάγια, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 67 αγνοούνται, ανέφερε ο δικαστής Φαούζι Μασμούντι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το σκάφος απέπλευσε την Πέμπτη από την περιοχή του Σφαξ με προορισμό τα ιταλικά παράλια. Επέβαιναν συνολικά 38 άνθρωποι, οι τέσσερις εκ των οποίων διασώθηκαν.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι ζήτησαν σήμερα να στηριχθεί η Τυνησία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, ούτως ώστε να περιοριστεί η «μεταναστευτική πίεση» από τη χώρα αυτή προς την Ευρώπη.

«Χρειάζεται, βραχυπρόθεσμα, να σταματήσουμε τις μεταναστευτικές ροές από την Τυνησία που εντείνουν αυτήν την πίεση», επέμεινε ο Μακρόν, διευκρινίζοντας ότι συζήτησε το θέμα αυτό με την Ιταλίδα πρωθυπουργό στις διμερείς επαφές που είχαν.

«Εάν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με ικανοποιητικό τρόπο, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει ένα μεταναστευτικό κύμα χωρίς προηγούμενο», είπε από την πλευρά της η Μελόνι.