Latest News

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

25η Μαρτίου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση

 Oλοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας... της χώρας.

Δεκάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Αθηναίων παρέλασαν.

Ανάμεσα στα τμήματα που παρήλασαν ήταν και αυτά με μαθητές που φορούσαν παραδοσιακές στολές

Προηγήθηκαν καταθέσεις στεφάνων από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, από ανώτατους αξιωματικούς, εκπροσώπους κομμάτων και άλλους επίσημους.

Υπενθυμίζεται ότι η μαθητική παρέλαση έγινε σήμερα στην Αθήνα γιατί αύριο θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική εορτή.  

Σε ισχύ είχαν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο, ενώ δεν λειτουργούσε ολο το πρωί ο σταθμός μετρό του Συντάγματος.

Η στρατιωτική παρέλαση

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, οπότε και πάλι το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό για τους οδηγούς.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού κ.α.

Η Ίλη Ιππικού δεν θα συμμετάσχει διότι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την εξοικείωση των ίππων. Η εκπαίδευση της Ίλης συνεχίζεται κανονικά.