Latest News

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Εύα Καϊλή: Οι διάλογοι με την αδελφή της -Το USB και το παλιό κινητό

 Ένα 16σέλιδο έγγραφο της Διεύθυνσης Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος παρέλαβαν οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, σε μία από τις πρόσφατες μεταγωγές της ενώπιον του... δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πολυσέλιδο έγγραφο παρατίθενται τηλεφωνικές συνομιλίες της ευρωβουλευτού με την αδελφή της, Μανταλένα και τον πατέρα της, μεταξύ 24 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου.

Σε αυτές αποτυπώνεται η αγωνία της Εύας Καϊλή για την υπόθεση, ενώ αποκαλύπτονται συζητήσεις περί μίσθωσης ακινήτων, ώστε να καλυφθούν οικονομικές ανάγκες. «Η Εύα σκέφτεται να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι ώστε να έχει ένα εισόδημα», αναφέρεται στο έγγραφο για συνομιλία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου. 


Οι αδελφές Καϊλή συζητούν, επίσης, για την ανάγκη να κλείσουν ή να μετονομάσουν εταιρείες συμφερόντων τους: «Θα αλλάξουν το όνομα της εταιρείας Madegroup σε Hard, θα αλλάξουν επίσης και έδρα», αναφέρουν Βέλγοι αστυνομικοί. Επί τάπητος τέθηκε και το ενδεχόμενο κλεισίματος της εταιρείας Real Estate με επωνυμία «Aria» που είχαν συστήσει πρόσφατα Καϊλή και Τζόρτζι, στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, όπως φέρεται να αναφέρουν τα έγγραφα, σε συνομιλία τους ο πατέρας της Εύας Καϊλή «δηλώνει μετανιωμένος που έκανε μια κίνηση πανικού παίρνοντας τη βαλίτσα». Μάλιστα, με χιούμορ φέρεται να λένε ότι είναι είναι σαν να παρακολουθούν «σκοτεινή ταινία με τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστών».

Ο «ανώριμος» Φραντσέσκο Τζόρτζι

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών γίνεται λόγος για την κόρη της Εύας Καϊλή αλλά και τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, το οποίο χαρακτηρίζουν «ανώριμο». Για τον Τζόρτζι αναφέρουν ότι έχει «λυγίσει από τον φόβο» καθώς και ότι «έπαιζε με τη φωτιά».

Το δημοσίευμα της «Καθημερινή» σημειώνει ακόμη ότι ορισμένες συνομιλίες εγείρουν ερωτήματα, χωρίς, ωστόσο, αν είναι σαφές εάν υπάρχει ποινικό ή όχι ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αδελφές Καϊλή διερωτώνται για το πότε θα επικοινωνήσουν με τον υπουργό για το θέμα του «Στέργιου» δίχως να αποσαφηνίζεται περί τίνος πρόκειται.

Την 8η Ιανουαρίου η κα Καϊλή ακούγεται να μιλά στην αδελφή της, δίνοντάς της οδηγίες ώστε να βρει «εκεί που υπάρχει ένας καθρέφτης» μια παλιά συσκευή κινητού και κάποια USB τα οποία χαρακτηρίζει «σημαντικά».

«Πώς είναι δυνατόν οι συνομιλίες αυτές να συνδέονται με την υπόθεση, όταν έχουν γίνει μετά τη σύλληψη της Καϊλή και ενώ η ίδια γνωρίζει ότι οι επικοινωνίες της μέσα από το τηλέφωνο της φυλακής παρακολουθούνται;» σχολίασε στην «Κ» ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι ακόμη ότι η επιλογή των βελγικών αρχών να παρακολουθούν τις συνομιλίες της ευρωβουλευτού συνιστά απόδειξη ότι δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία εις βάρος της, κατά την έρευνα.

Να σημειωθεί ότι δημοσιεύμα της Knack αποκάλυψε τους ισχυρισμούς του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος έχει υπογράψει σύμφωνο μετάνοιας, για την υπόθεση Qatargate. Βάσει των λεγομένων του «καίει» την Εύα Καϊλή, καθώς υποστηρίζει ότι έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ για την προεκλογική της εκστρατεία. 

«Τα χρήματα έφτασαν στο σπίτι του Τζόρτζι, στην οδό Tulip, 1.250.000 ευρώ σε μετρητά. Πρέπει να παραδεχτώ ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας υπήρχαν επίσης 250.000 ευρώ μαζί για μένα και τον Τζόρτζι. Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μοίρασε αυτά τα χρήματα σε όλους, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Τα έδωσε στην Εύα και τον Αντρέα», φέρεται να υποστήριξε.