Latest News

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Μάριος Ηλιόπουλος: Ίδρυμα στη μνήμη του πατέρα του για τη στήριξη των νησιών – Τι είπε για τη MIG και τις τράπεζες


Στη δημιουργία ιδρύματος μέσα στο 2023 στη μνήμη του πατέρα του, Παναγιώτη [Τάκη] Ηλιόπουλου, το οποίο θα συνεισφέρει στις ανάγκες των νησιών σε πρώτη φάση ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ, με επίκεντρο 
στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος... ανακοίνωσε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, σε μια έντονα συναισθηματικά συνέντευξη τύπου σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με συνεχείς αναφορές στον αείμνηστο πατέρα του - '' μίλησε'' μέσα από ολιγόλεπτο παλαιότερο βίντεο - ο  Μάριος Ηλιόπουλος δεν έκρυψε την συγκίνησή του όταν μοιράστηκε προσωπικές στιγμές και το όραμα του ''αξέχαστου τιτάνα του Αιγαίου'' που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια.   

 Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη,ς ο εφοπλιστής αναφέρθηκε στα προγράμματα πράσινης ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων και άλλες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, όπως είπε, «εκτός από δραστηριότητες που φέρνουν έσοδα και κέρδη, κοιτάμε και τα νησιά μας από καθαρή ανιδιοτέλεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για την τραγωδία στο Μάτι υπενθύμισε ότι η Seajet βγήκε πρώτη με τα πλοία της και έσωσε 600 ανθρώπους.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της MIG, είπε: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για αυτό. Όταν θα χρειαστεί, θα φορέσω την πανοπλία μου και δεν θα μασήσω τα λόγια μου». Επεσήμανε πάντως ότι δεν ενδιαφέρεται για το οικονομικό όφελος και έκανε μία σειρά διαψεύσεων σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος μέσω του χρηματιστηρίου. Με ενδιαφέρει να κερδίζουμε χρήματα με άλλες διαδικασίες. Εμείς σαν οικογένεια δεν αγοράζαμε ποτέ μετοχές. Οι μόνες μετοχές που έχουμε αγοράσει είναι τραπεζών, για να ενισχύσουμε τις ελληνικές τράπεζες και οι τράπεζες μας έχουν φερθεί με τον χειρότερο τρόπο» είπε.

Όπως ανέφερε την περίοδο της πανδημίας, οι τράπεζες χορηγούσαν κονδύλια με την εγγύηση του δημοσίου και αρνήθηκαν αδικαιολόγητα να χρηματοδοτήσουν την Seajet αν και διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι κινήσεις του έχουν ως «στόχο» τις τράπεζες.