Latest News

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Παιδική Χαρά ο Δήμος Πειραιά: Ποιος αποφασίζει για την χρήση της παραλίας Φρεαττύδας; [ΕΙΚΟΝΑ]


Μέσα στο τελευταίο  χρονικό διάστημα ξεπρόβαλλε μια υποτυπώδης παιδική χαρά με τσουλήθρα, 3 κούνιες και ένα συρματόπλεγμα περιέφραξε μια μεγάλη περιοχή δίπλα στην υποτυπώδη ...παιδική χαρά.

Για τις κατασκευές αυτές φαίνεται να μην έχει λάβει γνώση το κοινοτικό και δημοτικό συμβούλιο ούτε και η εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιά η οποία επενέβη την τελευταία στιγμή για την περίφραξη καθώς ο χώρος της παραλίας Φρεαττύδας είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικός.

Όπως καταγγέλλει η κοινοτική σύμβουλος στη Α' Κοινότητα του Δήμου Πειραιά Δήμητρα Βήνη, ήδη ένα χρόνο πριν ο επιχειρηματίας του blue lagoon  beach bar, ζητούσε από τον πρόεδρο της κοινότητας  Νικήτα Γκόλφη να εγκαταστήσει μια άτυπη παιδική χαρά ωστόσο επισήμως δεν είχε τεθεί ποτέ ως θέμα εισήγησης στο συμβούλιο της Α κοινότητας.


 Η κοινοτική σύμβουλος συνεχίζει:

''Οι κοινοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πληροφορήθηκαν τις αυθαίρετες εγκαταστάσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αμέσως με έγγραφό τους προς τον πρόεδρο της κοινότητας Νικήτα Γκόλφη ζητούν εξηγήσεις για το πότε και ποιος αποφάσισε να παραχωρήσει την χρήση της παραλίας και ποιος είναι ο διαχειριστής αυτών των χρήσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραλία Φρεαττύδας απασχολεί  με αυθαιρεσίες την κοινή γνώμη.                 

Το καλοκαίρι  του 2022 παρανόμως παραχωρήθηκε  αιγίδα από τον πρόεδρο της Α κοινότητας  χωρίς να προηγηθεί εισήγηση στο συμβούλιο, για να προχωρήσει σε συναυλίες με τον Αδαμαντίδη και άλλους λαϊκούς καλλιτέχνες  με καθορισμένο αντίτιμο  μόνο για καθήμενους στα τραπέζια.  Μετα από παρέμβαση της Εφορείας αρχαιοτήτων  οι συναυλίες απαγορεύτηκαν''.

Καταλήγοντας η κοινοτική σύμβουλος Δήμητρα Βήνη σημειώνει:

''Είναι φανερό ότι η ιδιωτικοποίηση της χρήσης της παραλίας  Φρεαττύδας που ξεκίνησε με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το 2021  να κλείσει την πόρτα στα οχήματα -με συνέπεια να κατεβαίνουν μόνο τα ΙΧ  των «ημετέρων»- και συνεχίστηκε με  σειρά αυθαίρετων ενεργειών για τις οποίες όλοι οι αρμόδιοι δηλώνουν άγνοια, αποτελεί πλέον γεγονός με τις ευλογίες της Δημοτικής αρχής''!