Latest News

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Qatargate: Ελεύθερες η κόρη και η σύζυγος του Παντσέρι - Η απόφαση για Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

 Την απελευθέρωση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, οι οποίες βρίσκονταν σε κάτ’ οίκον περιορισμό...αποφάσισε το Εφετείο της Μπρέσια.

Πρόκειται για συνέπεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Ακυρώνεται η έκδοσή τους στο Βέλγιο

Με τη σημερινή απόφασή του το Εφετείο της Μπρέσια ακυρώνει την ετυμηγορία υπέρ της έκδοσης των δύο γυναικών στο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα, οι Σίλβα Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι είναι ελεύθερες, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το εφετείο της Μπρέσια, όπως αναφέρει και η εφημερίδα La Repubblica.

Οι δικαστές συνεδρίασαν το πρωί και όπως σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος, η κίνηση του δικαστή Claise πάρθηκε κατόπιν συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας και μεταμέλειας του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.


Απόφαση για Τζόρτζι και Ταλαμάνκα

Σήμερα θα λάβει χώρα η δεύτερη ακρόαση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφο της Εύας Καϊλή και του Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περίπου στις 10:45 ώρα Βρυξελλών έφτασαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, οι Πιερ Μονβίλ και Μπάρμπαρα Χουλεμπρόκ, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Το προδικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει εάν οι Τζόρτζι και Ταλαμάνκα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.