Latest News

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Σήφης Βαλυράκης: Σε δίκη οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του

 Στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Εύβοιας παραπέμπονται για να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη που... σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 καθώς εκδόθηκε το σχετικό βούλευμα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι ενεργώντας από πρόθεση και από κοινού, έχοντας κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, με συγκλίνουσες ενέργειες και με κοινή δράση, και ενώ βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σκότωσαν τον γνωστό για την αντιστασιακή του δράση πολιτικό.

«Πρόκειται για μεγάλη ηθική δικαίωση της οικογένειας που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και απόπειρα σπίλωσής της» τόνισε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης.

«Το μεγάλο ζητούμενο, είναι στη διάρκεια της δίκης, να αναδειχθούν τα πραγματικά κίνητρα των δραστών», κατέληξε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σήφης Βαλυράκης δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.

Κατά το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες αφού παρεμπόδισαν την πορεία του ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν ο Σήφης Βαλυράκης, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη χρήση ξύλινου κονταριού στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών να βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος ουσιαστικά ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.