Latest News

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Τίμησαν τον ήρωα των Ιμίων Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 Μνημόσυνο για τον Πειραιώτη ήρωα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκο, τελέστηκε νωρίτερα σήμερα στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Τερψιθέας) στον Πειραιά, εκεί όπου δεσπόζει το άγαλμα...

του ήρωα. 

Πρόκειται για τον αντιναύρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, ο οποίος έπεσε στο καθήκον στις 31 Ιανουαρίου 1996 μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του στρατεύματος, της αυτοδιοίκησης και μέλη της οικογένειας του αείμνηστου Π. Βλαχάκου.


Σε σύντομη ομιλία προχώρησε και ο αδερφός του εκλιπόντος, Νίκος Βλαχάκος: 

«‘Αλλη μια μέρα τιμής για τους φύλακες της ειρήνης. ‘Αλλη μια μέρα που ανήκει αποκλειστικά στους τρεις ήρωες των Ιμίων και το Πολεμικό Ναυτικό. Στους ανθρώπους αυτούς που όταν τους καλεί το πατριωτικό καθήκον, τους χαρακτηρίζει απόλυτα η τόλμη και η αυτοθυσία. Είναι αυτοί που ξέρουν να τιμούν την στολή τους και το εθνόσημο. Αυτά αποδείξατε περίτρανα εσείς οι τρεις εκείνο το μοιραίο βράδυ με τίμημα την ίδια σας την ζωή. Σκοπός σας ήταν μόνο η διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων. Στόχος σας τα σύνορα μας να είναι πάντα γαλάζια. Η πολιτεία ναυπήγησε δύο υπερσύγχρονες πυραυλακάτους, Καραθανάσης και Βλαχάκος. Τιμώντας σας έτσι ώστε η ηρωική σας πράξη να μείνει άσβεστη στη διαδρομή της ιστορίας της πατρίδας».

 

Στην τελετή  απέδωσαν τιμές  η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού  και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.