Latest News

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Μαλβίνα Κάραλη: Παραλίγο να καταλήξουν τα οστά της σε χωνευτήρι


 Παρ’ ολίγον να καταλήξουν στο χωνευτήρι τα οστά της Μαλβίνας Κάραλη...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έχει πληρωθεί το αντίτιμο των 49 ευρώ στο οστεοφυλάκιο στο Α’ Νεκροταφείο, όπου βρίσκονται τα οστά της.

Μιλώντας στην εκπομπή ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, σχολίασε ότι για να γίνει απομάκρυνση των οστών υπάρχει μια σημαντική οικονομική εκκρεμότητα «σε βάθος χρόνου».

«Ως Δήμος Αθηναίων έχουμε ένα κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων τον οποίο εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα για όλους. Συγκεκριμένα, ο κάθε συγγενής ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα των οστών του δικού του ανθρώπου, πρέπει να εκπληρώνει κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις. Το οστεοφυλάκιο είναι ένα ετήσιο κόστος χαμηλού ύψους, σε κάθε περίπτωση, οι συγγενείς είναι ενημερωμένοι επακριβώς για τη χρέωση πριν τοποθετήσουν τα οστά στο οστεοφυλάκιο και προφανώς κάθε φορά γνωρίζουν και τις εκκρεμείς υποχρεώσεις του παρελθόντος», είπε αρχικά ο κ. Λέων.

«Είναι βέβαιο όμως ότι για να οδηγηθούμε σε μία πράξη απομάκρυνσης των οστών από οστεοφυλάκιο σημαίνει ότι υπάρχει σίγουρα μία οικονομική εκκρεμότητα αρκετά σημαντική. Όχι τόσο σε ύψος όσο σε βάθος χρόνου. Ποτέ δεν κάνουμε ενέργειες, οι οποίες δεν προβλέπονται και δεν είναι γνωστές εκ των προτέρων από τους συγγενείς», πρόσθεσε.