Latest News

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Σφοδρή επίθεση της Σακίρα στις ισπανικές Αρχές – «Είμαι υπό δίωξη και βλάπτουν το όνομα μου» [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]

 Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Σακίρα κατά των φορολογικών αρχών της Ισπανίας ενόψει της δίκης για φοροδιαφυγή που θα μπορούσε να καταλήξει σε ποινή φυλάκισης ...οκτώ ετών.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για τη δίκη σε δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Η μητέρα δύο παιδιών ισχυρίστηκε σε δήλωσή της την Παρασκευή ότι «διώκεται» και κατηγόρησε το Ισπανικό Υπουργείο Οικονομικών ότι χρησιμοποιεί «απαράδεκτες μεθόδους για να βλάψει τη φήμη μου και να με αναγκάσει να καταλήξω σε συμφωνία διευθέτησης».

Η Σακίρα επέμεινε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει συμφωνία και ότι θα δικαστεί.

Εκπρόσωπος της Κολομβιανής καλλιτέχνιδας κατέστησε επίσης σαφές ότι η τραγουδίστρια ένιωθε ότι οι φορολογικές αρχές της χώρας την κατηγορούσαν ότι είπε ψέματα ότι διέμενε εκτός Ισπανίας «χωρίς στοιχεία» για τα χρόνια που είχε κατηγορηθεί για φορολογική απάτη.

Η Σακίρα, στο παρελθόν φορολογική κάτοικος στις Μπαχάμες, εγγράφηκε ως φορολογική κάτοικος στην Ισπανία μόλις το 2015, παρά το γεγονός ότι άρχισε να βγαίνει με τον πρώην της Ζεράρ Πικέ πέντε χρόνια νωρίτερα.

«Χωρίς αδιάσειστα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον της, διώχθηκε άγρια ​​από τα μέσα ενημέρωσης και τις Αρχές με απαράδεκτες μεθόδους προκειμένου να βλάψουν τη φήμη της και να την αναγκάσουν να καταλήξει σε συμφωνία διευθέτησης», αναφέρει το υπόμνημα που υπέβαλε ο δικηγόρος της.





«Η Σακίρα έχει ήδη πληρώσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ για εισόδημα που δεν έχει δημιουργηθεί στην Ισπανία και χωρίς να έχει επιχειρηματικό κέντρο σε αυτή τη χώρα όπου δεν είχε ποτέ σημαντικό εισόδημα».

Στο ίδιο υπόμνημα η τραγουδίστρια κάνει ακόμη λόγο για «ανορθόδοξες και απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Οικονομικών, όπως η αίτηση ιδιωτικών δεδομένων από νοσοκομεία». «Στην περίπτωσή μου έχουν παραβιάσει το δικαίωμά μου στην ιδιωτική ζωή και το τεκμήριο της αθωότητας, τα βασικά δικαιώματα οποιουδήποτε πολίτη».