Latest News

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Καρέ-καρέ η καταδίωξη με πυροβολισμούς Τούρκου διακινητή από το Λιμενικό στην Κω [ΒΙΝΤΕΟ]

 
Ηταν μια καταδίωξη από αυτές που συνήθως βλεπουμε στην τηλεόραση ή στις κινηματογραφικές ταινίες.

Για τους άνδρες του Λιμενικού όμως, ειδικά για αυτους που υπηρετούν στα ακριτικά νησιπά, είναι κάτι σαν ρουτίνα.

Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τη στιγμή της καταδίωξης Τούρκου διακινητή μεταναστών στην Κω.

Ας δουμε την ιστορία από την αρχή: Την Τετάρτη ένας διακινητής προσφύγων συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη του ταχύπλοου από Λιμενικούς στην προσπάθεια του να διαφύγει. 

Το φουσκωτό εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά μετά την αποβίβαση προσφύγων στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις απέναντι τουρκικές ακτές.

 Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο σκάφος έκανε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να προχωρήσουν σε προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα του.

Ακολούθησαν βολές και στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που άνδρας του Λιμενικού πυροβολεί ξανά και ξανά προς το σκάφος του διακινητή με στόχο τον κινητήρα του ταχύπλοου.