Latest News

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Κυκλοφοριακό χάος στον Πειραιά - Ποιος είναι ο υπαίτιος για το μπάχαλο στους δρόμους και το παράνομο παρκάρισμα


 Τελικά, φαίνεται πως βρέθηκε ποιος ευθύνεται για το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους στο κέντρο... του Πειραιά.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, για το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης φέρει - λέει- την ευθύνη ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ που είχε διπλοπαρκάρει, λίγη ώρα, για τη μεταφορά κρατουμένου έξω από κτίριο της Αστυνομίας, το οποίο μισθώνεται α,λλά δεν διαθέτει θέσεις στάθμευσης. [Τώρα γιατί δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζουν να χρυσοπληρώνουν για μίσθωση κτιρίων χωρίς πάρκινγκ είναι άλλο θέμα το οποίο δεν θα το ανοίξουμε τώρα]

Αυτός τουλάχιστον φέρεται να είναι ο υπαίτιος για το κυκλοφοριακό στο Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν δημόσια στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 

Δηλαδή, για το μπάχαλο στους δρόμους του Πειραιά δεν ευθύνεται καμία από τις δημοτικές αρχές που δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του προβλήματος ή έστω βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την αύξηση των θέσεων στάθμευσης, αλλά ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο που διπλοπαρκάρισε για λίγη ώρα.

Γι' αυτό, μάλιστα, προτάθηκε στα σοβαρά να τσακίσουν με κλήσεις όσους δημότες και επισκέπτες δεν βρίσκουν να παρκάρουν νόμιμα στους δρόμους του Πειραιά.

Ούτε λόγος, φυσικά, γιατί ο Δήμος Πειραιά γνωρίζει καλά την έλλειψη χώρων στάθμευσης ειδικά στο κέντρο και δεν έχει μπορέσει να δημιουργήσει ένα δημοτικό γκαράζ, εδώ και 15  χρόνια. [Το τελευταίο δημοτικό γκαράζ στην 34ου Συντάγματος παραδότηκε  στις αρχές του 2007 επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα].

Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα για το υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα της καθημερινότητας στο Δήμο Πειραιά, αν και χάθηκαν θέσεις πάρκινγκ από τα έργα για τη διέλευση του τραμ και παρά το γεγονός ότι εδώ και δέκα χρόνια γνώριζαν πως έρχεται και το Μετρό στο κέντρο της πόλης  [ Οι σταθμοί του Μετρό χρειάζονται να έχουν κοντά χώρους στάθμευσης για ευνόητους λόγους...] 

Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούν σαν θεατές από το δημαρχιακό μέγαρο της Κοραή να ταλαιπωρούνται δημότες και επισκέπτες στους δρόμους της πόλης που χρειάζεται κατά μέσο όρο μισή ώρα ένας οδηγός να βρει θέση στάθμευσης στο κέντρο του Πειραιά.

Τώρα λένε ότι θα κάνουν κυκλοφοριακή μελέτη βάση της οποίας λέει θα πάρουν αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος κυκλοφορίας στο Δήμο Πειραιά. Να φανταστεί κανείς ότι ανάμεσα σε όσα μελετηθούν να είναι και πόσες θέσεις στάθμευσης χρειάζεται να γίνουν στο κέντρο της πόλης  και να μας πουν από το Δήμο Πειραιά πως, πότε και που θα δημιουργήσουν δημοτικά γκαράζ για την κάλυψη των αναγκών δημοτών και επισκεπτών. 

Έως ότου γίνουν αυτά δεν μπορούν να λένε  διάφοροι ειδικοί και μη ότι για το κυκλοφοριακό ευθύνεται ένα διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο γιατί πείθουν κανέναν και  γελάει ο κόσμος...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

 

Η αμήχανη στιγμή που ο Δήμαρχος "ανακαλύπτει" την παράνομη στάθμευση στο Δήμο Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)