Latest News

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Διπλό φονικό στην Καβάλα: «Η κόρη μου πλήρωνε και τον τάιζε» – Ξεσπά η μητέρα της δολοφονημένης Άννας

 Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το διπλό φονικό στην Καβάλα...

Η μητέρα της Άννας αποκάλυψε πως η κόρη της βοηθούσε τον 56χρονο και εκείνος την εκμεταλλευόταν. «Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο. Η κόρη μου πλήρωνε και τον τάιζε» λέει η γυναίκα, με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να σοκάρουν.

Πριν από τρεις μήνες η μητέρα της Άννας διαπίστωσε πως η κόρη της δεν είχε άλλα χρήματα καθώς όλες οι οικονομίες της είχαν πάει στην επιχείρηση του πρώην συντρόφου της η οποία δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Ο δικηγόρος της 31χρονης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η άτυχη γυναίκα είχε δώσει στον πρώην σύντροφό της για την επιχείρησή του το ποσό των 5.000 ευρώ και στη συνέχεια και την ενίσχυση που είχε λάβει από το κράτος λόγω κορωνοϊού, ύψους 2.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος κ. Αποστολίδης, η Άννα είχε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς με τη διαμονή της στο χωριό είχαν μειωθεί αρκετά οι δουλειές που αναλάμβανε ως γραφίστρια, αλλά και εξαιτίας των χρημάτων που έδινε στον κτηνοτρόφο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η 31χρονη γυναίκα σκόπευε να δώσει 15.000 ευρώ προκειμένου ο 56χρονος να αγοράσει και άλλα ζώα.

Για έναν ιδιαίτερα αντικοινωνικό άνθρωπο κάνουν λόγο οι συγχωριανοί του δράστη και μάλιστα όπως ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, όταν εκείνη γέννησε δεν πήγε στο νοσοκομείο να τη δει, ενώ η μεταφορά της έγινε από φιλικό πρόσωπο.

Σημειώνεται επίσης πως ο 56χρονος δράστης είχε πενιχρό εισόδημα και πολλά χρέη, με αποτέλεσμα η πρώην σύντροφός του να τον βοηθούσε οικονομικά, ενώ της έστελνε και η μητέρα της από τη Γερμανία 200 ευρώ μηνιαίως.

«Δεν σκόπευε να φύγει για Γερμανία»

Ο δικηγόρος της 31χρονης αναφέρει ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί τους και έπρεπε να μεγαλώσει σε ένα σπίτι υπό άσχημες συνθήκες.

Ο δικηγόρος του θύματος είπε πως η γυναίκα είχε προσφύγει στο γραφείο του προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού, ενώ και ο 56χρονος διεκδικούσε τη συνεπιμέλεια.

Η 31χρονη είχε νοικιάσει σπίτι στο χωριό και είχε τονίσει αρκετές φορές πως δεν επιθυμούσε να γυρίσει πίσω στη Γερμανία. «Ήταν βίαιος λεκτικά, δεν υπήρξε ποτέ σωματική κακοποίηση. Απλά ήταν εξαιρετικά κακότροπος» τόνισε ο κ. Αποστολίδης.

Προμελετημένο το έγκλημα

Το έγκλημα όπως όλα δείχνουν ήταν προμελετημένο και ο δράστης και αυτόχειρας παρέσυρε στο μαντρί την Άννα και το μωρό έχοντας αποφασίσει να τους εκτελέσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα. «Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» τόνισε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων αλλά και το δολοφόνου.

Σχετικά με την απόσταση που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς τα θύματα, αναφέρει πως ήταν κοντινή περίπου στα δύο με τρία μέτρα. «Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό» δήλωσε χαρακτηριστικά.