Latest News

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Διπλό φονικό στην Καβάλα: «40 χρόνια ιατροδικαστής, σπάνια έχω δει να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό»

 Συγκλονισμένος εμφανίζεται ο ιατροδικαστής ο οποίος πραγματοποίησε τις νεκροψίες στις σορούς της μητέρας και του 11 μηνών μωρού, που δολοφονήθηκαν... στην Καβάλα.

Μιλώντας ο Νίκος Κιφινίδης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι είναι σπάνια η περίπτωση να σκοτώνουν εν ψυχρώ 11 μηνών παιδί.

«Και το παιδί και η γυναίκα πυροβολήθηκαν πισώπλατα δηλαδή το παιδί έχει πύλη εισόδου στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα και πύλη εξόδου δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα, δηλαδή πέρασαν τα σκάγια και προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων και ήπατος του παιδιού, θάνατος ακαριαίος», δήλωσε, αρχικά. 

«Δεύτερη πυροβολεί τη γυναίκα που αλλάζει σφαίρα. Το παιδί πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια για πουλιά, η γυναίκα πυροβολήθηκε με χοντρά σκάγια για αγριογούρουνα και μετά αυτοκτόνησε ο ίδιος.

Η διαφορά χρόνου είναι σε ένα λεπτό, πόσο χρειάζεται να βάλεις καινούργια σφαίρα μέσα για να οπλίσεις το όπλο;», πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

«Και μετά έκανε δύο προσπάθειες, πρώτη φορά προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω, αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε. Τα σκάγια πέρασαν κάτω από το δέρμα χωρίς να προκαλέσει ρήξη πνευμόνων», επισήμανε.

Ερωτηθείς από τι απόσταση πυροβολήθηκε το μωρό, ο ιατροδικαστής απάντησε: «Ήταν σε κάθε περίπτωση κοντινή απόσταση, δύο με τρία μέτρα και η γυναίκα και το μωρό. Και της γυναίκας και του παιδιού ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Σαράντα χρόνια είμαι ιατροδικαστής σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώνουν εν ψυχρώ ένα 11μηνο παιδί. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί εγώ», είπε.