Latest News

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζιστικός χαιρετισμός μέσα στην αίθουσα από οπαδό του Κασιδιάρη

 Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της ...Χρυσής Αυγής

Εικόνες από τη δικαστική αίθουσα σοκάρουν καθώς υποστηρικτές των καταδικασμένων πρωτόδικα, Ηλία Κασιδιάρη και Ιωάννη Λαγού, διακρίνονται να χαιρετούν ναζιστικά έχοντας υψώσει το χέρι τους. Τις φωτογραφίες τράβηξε η Τατιάνα Μπόλαρη και φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Eurokinissi. 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα στην αίθουσα από οπαδούς του Κασιδιάρη

«Ο Κασιδιάρης εμφανίστηκε πρώτη φορά για να κάνει προεκλογική εκστρατεία ως ο Έλλην εκφραστής της νέας ευρωπαϊκής ακροδεξιάς. Και οι οπαδοί του χαιρετούν ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ήμουν παρών, το είδα καθαρά, και αναρωτιόμουν αν κάποιος φωτορεπόρτερ θα το "έπιανε". Δύο λέξεις: Τατιάνα Μπόλαρη», έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Όπως έγινε γνωστό οι υποστηρικτές φώναζαν συνθήματα υπέρ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης μεταξύ αυτών το «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Η κατάσταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της άλλης πλευράς και η μητέρα του δολοφονηθέντος μουσικού, Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς και ζήτησε την παρέμβασή τους.

«Τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;» φέρεται να τους είπε. Από την πλευρά των θυμάτων ακούστηκε και το σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».