Latest News

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ακάρ: Η Ελλάδα είναι ένα κακομαθημένο και διπρόσωπο παιδί που διέπραξε θηριωδίες

 Επιμένουν στην προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας κορυφαίοι αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας. Σειρά είχε, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος ...χαρακτήρισε τη χώρα μας ως «κακομαθημένο παιδί» που «διέπραξε θηριωδίες».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακάρ συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τους διοικητές των όπλων και τους τρεις υφυπουργούς Άμυνας, παρευρέθηκε σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα των Βετεράνων. Σε ομιλία του εξήρε την Τουρκία ως χώρα πρωταγωνιστή που αγωνίζεται για ειρήνη και σταθερότητα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που, όπως είπε, «αποτελεί το πιο εμφανές παράδειγμα κακής γειτονίας», και η οποία «συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της».

«Η Ελλάδα, που δυστυχώς κλιμακώνει την ένταση με τη στάση της, κατηγορεί απερίσκεπτα την Τουρκία. Αυτό είναι διπροσωπία, είναι υποκρισία», πρόσθεσε.


Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αθήνα εγκατέλειψε τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947 και συσσώρευσε όπλα στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς.

«Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβαν το ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδοτώντας την αστάθεια στην περιοχή με πρωτοφανείς και παράλογες απαιτήσεις και πρακτικές», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τη χώρα μας και για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι «οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν "σταματήστε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας"».

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα συνέρχεται το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό τον πρόεδρο Ερντογάν για να συζητήσει μια σειρά από κρίσιμα θέματα ασφαλείας με επίκεντρο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων «oι ενέργειες της Ελλάδας που συμβάλουν στην αύξηση της έντασης, ιδίως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, όπως θεωρεί η Τουρκία, και η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.