Latest News

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Δήμος Πειραιά - Αντί να δώσουν πίσω το Παλατάκι, παίρνουν και την ακτή Ξαβεριου [ΧΑΡΤΗΣ]


 
Αντί να μας δώσουν πίσω το Παλατάκι, μας παίρνουν και την ακτή Ξαβεριου.

Σκανδαλώδης καταγγέλλεται ότι είναι η προώθηση του σχεδίου του Δήμου Πειραιά σύμφωνα με την οποία, με πρόσχημα την ανάπλαση της Μαρίας Χατζηκυριακού προχωράει στις εξής μεταρρυθμίσεις προς όφελος της κρουαζιέρας και εις βάρος των κατοίκων: 

1.Μονοδρομείται πλήρως η Κλεισόβης η οποία μειώνεται σε πλάτος οδοστρώματος 3.5 μέτρων 
2.Μονοδρομείται πλήρως η Μαρίας Χατζηκυριακού η οποία απομειώνεται 
 σε πλάτος 3.5 μέτρων από 12 
3.Απαγορευεται για τα ΙΧ η διέλευση επί της ακτής Ξαβεριου από την Κλεισόβης μέχρι το τερμιναλ της κρουαζιέρας. Το τμήμα αυτό του δημοσίου δρόμου θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τουριστικά πουλμαν και λεωφορεία γραμμής.
4.Η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσα από τα στενά δηλ Προποντιδος για είσοδο και Ζωοδόχου πηγής για έξοδο. Ειδικά η έξοδος αυτή η οποία θα συναντά τα αυτοκίνητα στην άνοδο της Κλεισόβης θα εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για ατυχήματα.                                             

Καταργείται εν ολίγοις ένας δρόμος μήκους  200 μέτρων και τουλάχιστον 20 μέτρων πλάτους, Παραχωρείται για χρήση της COSCO (χωρίς να αναφέρεται η μελλοντική χρήση..) έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων (!!). Δημόσιος δρόμος που όλοι οι φορολογούμενοι έχουμε πληρώσει να υπάρχει και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης.
Είναι ολοφάνερος ο στόχος να χαρίσουν στην Cosco ακόμη και δημόσιους δρόμους δυσκολεύοντας κατά πολύ τη ζωή των κατοικων. Όποιος δεν προσαρμόζεται φεύγει!
Ακόμη δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί του δημάρχου Γιάννη Μώραλη και της αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλας  Αντωνακου για μελέτη κυκλοφοριακη στον Πειραιά 800.000 ευρώ, βιάστηκαν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα κυκλοφοριακά για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα γνωστά  συμφέροντα
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι σύσσωμης της αντιπολίτευσης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τον πρόεδρο της Α' Κοινότητας να αναβάλλει τη συνεδρίαση έγκρισης αυτής της μελέτης που θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων. 


Ανακοίνωση κοινοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης 

Προχωράνε οι μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων στον Πειραιά με αποφάσεις του ποδαριού από την τοπική διοίκηση. 

Οι αναπλάσεις των οδών Μαρίας Χατζηκυριακού και Γ. Θεοτοκη προωθούνται για έγκριση με "άρπα κόλα" διαδικασίες στο κοινοτικό συμβούλιο της Α' κοινότητας του Πειραιά. 

Από τα πρώτα δείγματα που έχουμε από τη μελέτη, με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθούν έρχονται να εξυπηρετήσουν τα σχέδια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στον Πειραιά, λειτουργώντας υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, των κατασκευών, της Cosco κ.ά. και εις βάρος των εργαζόμενων κατοίκων, που δεν τους έφτανε η ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα, έχουν να αντιμετωπίσουν και μια δημοτική αρχή που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους. 

Οι εκλεγμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι σύσσωμης της αντιπολίτευσης καταγγέλλουμε την προχειρότητα της διαδικασίας συζήτησης, καθώς τεράστιος όγκος μελετών και σχεδίων μας απεστάλη 3 εργάσιμες ημέρες πριν το συμβούλιο. Η διαδικασία αυτή καθιστά προφανή την πρόθεσή τους να εγκριθούν οι μπίζνες τους, χωρίς να προλάβουμε να αντιδράσουμε, υποβαθμίζοντας τον θεσμό και τα αιρετά μέλη ως "διακοσμητικά στοιχεία" των επιχειρηματικών σχεδίων τους.

Τους απαντάμε ότι δε θα αφήσουμε να περάσει με τέτοιες μεθόδους και διαδικασίες fast track ένα τόσο σοβαρό έργο, με τεράστιες επιπτώσεις για τη γειτονιά μας.

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.                                                    
Αγαπητός Θεόδωρος

Αλιφραγκή Νικολέττα

Βήνη Δήμητρα

Γεωργοπούλου Αναστασία

Δαρζέντας Ευάγγελος