Latest News

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Τέλος εποχής για τα φτηνά εισιτήρια της Ryanair – Τέρμα στα ναύλα των 10 ευρώ

 Ο επικεφαλής της Ryanair ενημέρωσε πως ήρθε το τέλος των εξαιρετικά φθηνών ναύλων της... αεροπορικής εταιρείας. 

Ο Michael O’Leary, CEO της επιχείρησης, επεσήμανε πως οι αυξημένες τιμές καυσίμων καθιστούν αδύνατη την πώληση εισιτηρίων έναντι 10 ευρώ και εκτίμησε πως το μέσο κόστος θα αυξηθεί από τα 40 ευρώ στα 50, εντός των επόμενων πέντε ετών, καθώς η εταιρεία θα προσαρμοστεί στον αυξανόμενο πληθωρισμό.

«Δεν νομίζω πως θα υπάρξουν πτήσεις των 10 ευρώ πλέον, γιατί οι τιμές των καυσίμων είναι σημαντικά αυξημένες ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» επεσήμανε στο ραδιόφωνο του BBC.

Εκτίμησε πως παρότι οι επιβάτες θα συνεχίζουν να ταξιδεύουν, θα είναι πιο «ευαίσθητοι ως προς το θέμα της τιμής» και θα κάνουν καλύτερη έρευνα αγοράς για την εύρεση ευκαιριών. 

Ο O’Leary κάλεσε την πολιτική σκηνή σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση να καταβάλει προσπάθειες για να πέσει ο πληθωρισμός, προειδοποιώντας πως «σε άλλη περίπτωση τα εισοδήματα των πολιτών και ο πλούτος τους θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα». 

Επέκρινε, παράλληλα, και τον αντίκτυπο που είχε το Brexit στα αεροπορικά ταξίδι, επισημαίνοντας πως οι εικόνες χάους που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες είναι, εν μέρη, αποτέλεσμα του «διαζυγίου» της Βρετανίας με την Ε.Ε. 

Κατηγόρησε τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, «και άλλους φιλόδοξους ανόητους» για τη δημιουργία των συνθηκών που έχουν οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε εργασιακή στενότητα.

«Αν υπήρχε πολύ περισσότερη ειλικρίνεια, ή οποιαδήποτε ειλικρίνεια, από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, θα έβγαινε και θα παραδεχόταν ότι το Brexit ήταν μια καταστροφή για την ελεύθερη κυκλοφορία του εργατικού δυναμικού και μία από τις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία» δήλωσε ο O'Leary.