Latest News

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Netflix: Ταινία η ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ

 Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το… αριστερό πόδι του. Επίσης πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τα κουρέματα-χτενίσματά του. Αλλά και για τον περιβόητο γάμο του με την Βικτόρια, διάσημη έτσι κι αλλιώς ως Spice Girl.

Ήρθε η ώρα όμως για να γίνει η ζωή του ντοκιμαντέρ. Το αποφάσισε ο ίδιος. Και όταν ετοιμαστεί, η ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ θα «ανέβει» στο Netflix.

Το θέμα ανακοινώθηκε ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές παντοιοτρόπως.

Προς το παρόν η σειρά ντοκιμαντέρ δεν έχει τίτλο, την σκηοθεσία όμως κάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ Φίσερ Στίβενς (για το σοκαριστικό «Ο όρμος» που είχε κάνει μαζί με τον Λουί Ψυχογιό το 2009) σε παραγωγή του βραβευμένου με ΕΜΜΥ Τζον Μπάτσεκ (για την ταινία ντοκιμαντέρ «Ψάχνοντας τον Sugar Man»).

Η σειρά πιάνει το νήμα της ιστορίας της ζωής του Μπέκαμ σχεδόν από τα γεννοφάσκια του. Από τις εργατικές γειτονιές του Ανατολικού Λονδίνου ως την «απογείωση» του και την καθιέρωσή του ως ένας από τους πιο εμβληματικούς και επιτυχημένους ποδοσφαιριστές του κόσμου και «όλων των εποχών», σημειώνει το Netflix.

«Ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να διηγηθώ την ιστορία μου» είχε προϊδεάσει ο Ντέβιντ Μπέκαμ στο περασμένο τηλεοπτικό φεστιβάλ των Καννών.

«Υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά κεφάλαια στη ζωή μου. Τα θετικά, τα αρνητικά, τα παιδιά, η οικογένεια». Στη σειρά δεν θα μείνει- όπως υποστηρίζει- τίποτε απ΄εξω.

Η σειρά θα είναι στη λογική της επίσης βιογραφικής σειράς ντοκιμαντέρ «Ο τελευταίος χορός» («The Last Dance») για τη ζωή του Μάικλ Τζόρνταν που μεταδόθηκε από το ESPN και από την οποία εμπνεύστηκε την ιδέα ο Μπέκαμ, όπως είπε.

Η παραγωγή θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά αρχεία του Ντέιβιντ Μπεκαμ, προβάλλοντας υλικό που δίδεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα καθώς και στιγμιότυπα και αναμνήσεις του Άγγλου πρωταθλητή από το πρόσφατο παρελθόν του.

Θα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις του ίδιου, φίλων του, της οικογένειας και συναδέλφων του, ίσως και υλικό από την Βικτόρια Μπέκαμ, για το οποίο προσεύχονται όλοι στην παραγωγή.

«Ο Μπέκαμ και η οικογένειά του θα δώσουν συνεντεύξεις και θα μοιραστούν προσωπικά εικόνες από τη ζωή τους – για να αφηγηθούν πλήρως την ιστορία του πώς έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές όλων των εποχών» αναφέρεται σε ανάρτηση του Netflix.