Latest News

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Διπλή δολοφονία στην Αίγινα: Το DNA που βρέθηκε σε σκούφο «πρόδωσε» τον 36χρονο - Το χρονικό της έρευνας

 Το DNA σε έναν σκούφο του φερόμενου 36χρονου δράστη που βρέθηκε μέσα στο σπίτι του διπλού φονικού στην Αίγινα το 2015 φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση των εγκλημάτων από...την αστυνομία. 

Ο 36χρονος συνελήφθη πρόσφατα στη Μάλτα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για το διπλό στυγερό έγκλημα πριν επτά χρόνια στο νησί του Σαρωνικού, όπου έκαψε ζωντανούς μέσα στο σπίτι τους, μία γυναίκα με τον ανιψιό της, με κίνητρο τη ληστεία.

Ο συλληφθείς με τη βοήθεια και άλλων συνεργών του είχαν εισβάλει στο σπίτι στο ηλικιωμένης ιδιοκτήτριας σπάζοντας με πέτρα το τζάμι από το παράθυρο, ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη και τον ανιψιό της προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν 800.000 ευρώ. Όταν έχασαν τις αισθήσεις τους τούς μετέφεραν σε ένα δωμάτιο και αφού τους σκέπασαν με ρούχα τους έκαψαν ζωντανούς.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Μάλτας, φερόμενος ως δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, υπήκοος Αλβανίας.

Διπλή δολοφονία στην Αίγινα: Το DNA που βρέθηκε σε σκούφο «πρόδωσε» τον 36χρονο - Το χρονικό της έρευνας

Σύμφωνα με όσα είχε πει στενός συγγενής των θυμάτων τότε  «είχε ακουστεί ότι η θεία μου η Ειρήνη φυλούσε λίρες μέσα στο σπίτι της, αλλά και ότι είχε πολλά λεφτά κρυμμένα. Δεν ήταν πλούσια ούτε ξέρω εάν είναι αλήθεια».

«Πολλοί λέγανε ότι ένας θείος του παιδιού που πέθανε πριν δυο μήνες είχε και αυτός κρυμμένα λεφτά και τα άφησε όλα στο Λάμπρο που ήταν αγνός και πρόβατο του Θεού», δήλωνε, ακόμη, γνωστός της 71χρονης και του 44χρονου.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο φημών είναι εκείνος που, ως φαίνεται, οδήγησε τους δράστες στο να ξηλώσουν ακόμη και πλακάκια από το σπίτι όπου βρέθηκαν νεκροί θεία και ανιψιός. 

Το χρονικό της έρευνας

Τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ με βάση την έρευνα για το DNA, αλλά και με αποτύπωμα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και ανήκε στον 36χρονο (με συγκριτικό στοιχείο τα αποτυπώματα του που είχαν ληφθεί από μία παράνομη είσοδο του στη χώρα) είχε εκδώσει, τον Απρίλιο του 2022, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό του.

Στις 20 Αυγούστου οι αστυνομικές αρχές της Μάλτας σε τυχαίο έλεγχο εξέτασαν τα στοιχεία του 36χρονου, έλαβαν αποτυπώματα από αυτόν και ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση τους με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Στο σχετικό έγγραφο των αρχών της Μάλτας δεν μνημονευόταν πότε είχε μεταβεί στη χώρα αυτή ο συλληφθείς και ποια ήταν η ενασχόληση του εκεί.