Latest News

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Ετοίμαζε ριφιφί σε τράπεζα αλλά κατέρρευσε επάνω του η σήραγγα που έσκαβε [ΒΙΝΤΕΟ]

 Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η πυροσβεστική στη Ρώμη για τη διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε σήραγγα, που κατέρρευσε κοντά... στο Βατικανό.

Η σήραγγα η οποία δημιούργησε κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για τη διάσωσή του. Οι πυροσβέστες έσκαβαν επί οκτώ ώρες για να τον ανασύρουν, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας θεωρείται ότι είναι μέλος σπείρας που ήθελε να κάνει ριφιφί. «Δύο άνδρες από τη Νάπολη συνελήφθησαν για αντίσταση κατά της Αρχής και δύο από τη Ρώμη για καταστροφή δημόσιας περιουσίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο άντρας που διασώθηκε από τη σήραγγα παραμένει στο Νοσοκομείο. Οι έρευνες συνεχίζονται και οι Αρχές εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο.

«Η συμμορία της σήραγγας»

Οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι το κίνητρο είναι ξεκάθαρο, αφού η σήραγγα εντοπίστηκε σε τράπεζα, λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όπου η Ρώμη είναι σχεδόν άδεια.

«Η συμμορία της σήραγγας», ήταν ο τίτλος της Corriere della Sera, ενώ η Stampa έγραψε: «Έσκαψαν σήραγγα για να ληστέψουν τράπεζα, ο ένας θάφτηκε στο υπέδαφος».

Κάμερα κατέγραψε την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης του εγκλωβισμένου από τη σήραγγα με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων. Η σήραγγα ξεκινούσε από άδειο κατάστημα, που είχαν νοικιάσει πρόσφατα οι συλληφθέντες. 

«Νομίζαμε ότι το ανακαίνιζαν κι έτσι δεν υποψιαστήκαμε κάτι, ούτε ακούσαμε θορύβους», δήλωσε κάτοικος του ίδιου κτιρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.