Latest News

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λουόμενοι: Αγριογούρουνο βγήκε από τη θάλασσα μπροστά στα έκπληκτα μάτια τουριστών [ΒΙΝΤΕΟ]

 Αυτή είναι η σουρεαλιστική στιγμή που ένα αγριογούρουνο βγαίνει από τη θάλασσα της Μεσογείου και τρέχει σε μια παραλία της Κόστα μπροστά στους... έκπληκτους τουρίστες.

Το άγριο ζώο, ηλικίας περίπου 3 ετών, βγήκε με φόρα από τη θάλασσα χθες το πρωί στην παραλία Benajarafe όπου συνηθίζουν να κάνουν το μπάνιο τους οικογένειες, στο ανατολικό άκρο της Κόστα ντελ Σολ.

Ούρλιαζαν οι τουρίστες αντικρύζοντας το αγριογούρουνο

Όπως είναι εύλογο, οι τρομοκρατημένοι τουρίστες και ντόπιοι άρχισαν να ουρλιάζουν καθώς το ζώο κολυμπούσε προς την παραλία, με κάποιον να ακούγεται να φωνάζει στα ισπανικά: «Προσέξτε, βγαίνει από το νερό».

Το αγριογούρουνο πέρασε ξυστά από ένα ηλικιωμένο ζευγάρι καθώς ορμούσε προς την παραλία, προτού εξαφανιστεί μέσα στις καλαμιές.

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών: Αν δείτε αγριογούρουνο, μείνετε ακίνητοι

Οι ειδικοί στα ζώα και η αστυνομία που αναζητούν το αγριογούρουνο προειδοποιούν τώρα τους ανθρώπους που το συναντούν να «μείνουν ακίνητοι και να μην το παρενοχλήσουν» για τη δική τους ασφάλεια, με τους ντόπιους να το βαφτίζουν χαϊδευτικά «το αγριογούρουνο – καρχαρίας». Ένας μάρτυρας, μάλιστα, αστειεύτηκε: «Ένα αγριογούρουνο στο Benajarafe που εμφανίζεται σαν γοργόνα από το βυθό τς θάλασσας».

Ο Χοσέ Αντόνιο Βιλόντρες, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία που ηγείται των ερευνών για τα αγριογούρουνα, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Δεν το έχουμε εντοπίσει ακόμη, αλλά έχουμε εντοπίσει την πορεία που ακολουθεί».

Προειδοποιώντας τους παραθεριστές να μην το πλησιάσουν εάν επιστρέψει στην παραλία, πρόσθεσε: «Έχει πολύ κοφτερούς κυνόδοντες και παρόλο που δεν επιτίθεται, θα μπορούσε να σας κάνει μεγάλη ζημιά». Και πρόσθεσε: «Όσοι το συναντούν πρέπει να μένουν ακίνητοι και να μην το τρομάξουν». Είπε επίσης ότι είναι πιθανό να επιστρέψει στην παραλία κατηγορώντας την ξηρασία που πλήττει τη νότια Ισπανία για την απόφασή του να εγκαταλείψει το φυσικό του περιβάλλον στην ενδοχώρα και να προσπαθήσει να δροσιστεί κοντά στη θάλασσα.

Σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, θα χρησιμοποιηθούν βελάκια με ηρεμιστικό για να «κοιμηθεί» το ζώο εάν εντοπιστεί ξανά, ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια στην ενδοχώρα, μακριά από τις ορδές των τουριστών.