Latest News

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Οργή για τον πατέρα που έχει δεμένα τα παιδιά του με... λουριά σαν σκυλάκια [ΒΙΝΤΕΟ]

 Σάλος έχει προκληθεί στα social media με αφορμή τις εικόνες ενός πατέρα που έβγαλε βόλτα τα πεντάδυμα παιδιά του και για να έχει τον έλεγχό τους τα είχε δεμένα με λουριά, σαν να ...ήταν σκυλάκια.

Ο πατέρας από το Κεντάκι δέχτηκε έντονες επικρίσεις από τους χρήστες των social media, με αφορμή βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο Instaram, από την βόλτα των παιδιών με λουράκια…

Ο Τζόρνταν Ντρίσκελ, 31 χρόνων, απάντησε λέγοντας «ελάτε να περπατήσετε σαν κι εμένα για ένα μίλι»…

Ο Τζόρνταν Ντρίσκελ και η 34 χρονη σύζυγός του, Μπριάνα, λένε πως είναι δύσκολο να ελέγχουν συγχρόνως και τα πέντε παιδιά τους και καταφεύγουν στην λύση του λουριού για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τα παιδιά, η Ζόεϊ, η Ντακότα, η Χόλιν, ο Άσερ και ο Γκάβιν, δείχνουν να έχουν συνηθίσει  αυτόν τον τρόπο περιπάτου, αλλά πολλοί χρήστες των social media λένε πως μόνο τα ζώα επιτρέπεται να ελέγχονται με λουρί.

«Τα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα για να περπατούν δεμένα με λουρί σαν σκυλάκια», γράφει ένας χρήστης του Instagram. Κι ένας άλλος συμπληρώνει: «Δεν είναι σκυλιά. Πως θα μάθουν ποιο είναι το σωστό;»

Υπάρχουν πάντως και αρκετοί που υπερασπίζονται τους γονείς των πεντάδυμων για την ανορθόδοξη πρακτική τους.

«Κάνε αυτό που πρέπει για να είναι ασφαλή τα παιδιά. Αυτό που βλέπω είναι αγάπη. Κανένα από τα παιδιά δεν δείχνει δυσαρεστημένο», γράφει ένας χρήστης των social media. Κι ένας άλλος συμπληρώνει: «Συνέχισε έτσι, μπαμπά! Είναι ασφαλή, εσύ είσαι ήσυχος και όσοι σε κατακρίνουν είναι βλάκες»…

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να απαγορεύει στους γονείς να έχουν τον έλεγχο των παιδιών τους με λουρί, αλλά ένας παιδίατρος δήλωσε στο Good Housekeeping ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται καλά «βλέποντας παιδιά δεμένα σαν κατοικίδια ζώα».

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι «ως πατέρας τριών παιδιών κι εγώ ξέρω καλά πόσο γρήγορα και απρόβλεπτα μπορεί να γίνουν τα παιδιά. Αλλά ανησυχώ για τον κίνδυνο να μπλέξουν με τα λουριά ή να τυλιχτούν στον λαιμό τους».

«Μην νοιάζεστε για μένα», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πατέρας των πεντάδυμων, ο οποίος ανέβασε στο Tik Tok κι άλλο βίντεο που δείχνει τα παιδιά, χωρίς λουριά, να απολαμβάνουν τον περίπατό τους.