Latest News

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Χαλκιδική: Ο Ιβάν πάλευε με τα κύματα για 20 ώρες -«Απλά δέχεσαι τη μοίρα σου»

Για την περιπέτεια που έζησε, όταν ρεύματα τον μετέφεραν από την παραλία Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, 15 ναυτικά μίλια νότια της Κασσάνδρας, μίλησε ο Ιβάν... από τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο 30χρονος πάλεψε με τα κύματα 20 ώρες μέχρι να εντοπιστεί από ελικόπτερο, το οποίο το διέσωσε. 

«Τη δεύτερη μέρα όταν έβλεπα ότι όλοι έψαχναν στις γύρω περιοχές, τότε κατάλαβα ότι μάλλον δεν θα με βρουν. Ήταν απογοητευτικό. Ήταν σχεδόν 20 σχεδόν 21 ώρες»...

Ο Ιβάν περιέγραψε ότι εκείνη την στιγμή συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου. «Είναι απλά όπως όλα τα άλλα συναισθήματα, απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ότι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου», είπε.

Κάποια στιγμή, βρήκε μία μπάλα, η οποία αν και ξεφουσκωμένη, τον βοήθησε να επιβιώσει. «Ναι, βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα. Τη δεύτερη μέρα ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή. Βρήκα τη μπάλα μέσα στη θάλασσα και κολύμπησα προς το μέρος της και την κρατούσα με τα χέρια. Ήταν λίγο ξεφουσκωμένη. Ήταν απογοητευτικό».

Στη συνέχεια, ο Ιβάν ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσής του. «Ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στη διάσωση μου ανεξάρτητα το ρόλο τους».