Latest News

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Ο δράστης ζήτησε βοήθεια φίλου μετά τον φόνο της 17χρονης – Η κατάθεσή του

 Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο 22χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας της 17χρονης στο Περιστέρι. Την ίδια ώρα, στο «φως» έρχεται η κατάθεση που έδωσε στις Αρχές φίλος του προφυλακισθέντα. 

Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν πριν από δύο χρόνια και την ημέρα της δολοφονίας ο 22χρονος τον κάλεσε για να του ζητήσει βοήθεια. 

«Χθες το μεσημέρι γύρω στις 15:00 με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να τον πάω με το μηχανάκι στο σταθμό Λαρίσης για να βγάλει εισιτήρια για να φύγει για Θεσσαλονίκη. Εγώ του είπα ότι έχει πολύ ήλιο και δεν θα βγω, ακόμα του είπα ότι θέλω να πάω το μηχανάκι μου σε ένα συνεργείο στη Νίκαια για να το φτιάξω και δεν μπορούσα να τον πάω. Τότε αυτός μου είπε περίπου 15 λεπτά πριν τελειώσω να τον πάρω τηλέφωνο για να πάει στο σπίτι μου να τον πάρω με το μηχανάκι μου να τον πάω στο σταθμό Λαρίσης για να φύγει. (...) Περίπου στις 17:05 με πήρε ξανά τηλέφωνο για να πάω να τον πάρω. Επειδή εγώ ήμουν ήδη στο συνεργείο του είπα ότι δεν μπορούσα. Εγώ γύρισα σπίτι μου αλλά δεν θυμάμαι μετά από πόση ώρα ακριβώς» σημείωσε, σύμφωνα με το iefimerida.gr. 

Τα τηλεφωνήματα, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Περί τις 18:00 ο μάρτυρας δέχθηκε άλλη μία κλήση με τον 22χρονο να του αναφέρει ότι είχε αφήσει «μία βαλίτσα και έναν σάκο με ρούχα στο σπίτι μου, μέσα στην αυλή» και να του ζητάει να τα πάει στον σταθμό, γιατί φεύγει το τρένο. 


«Δεν ξέρω πώς είχε πάει στον σταθμό. Εγώ έκανα αυτό που μου είπε. Πήρα τον σάκο και τον πήγα με το μηχανάκι μου στον σταθμό Λαρίσης. Στον σταθμό πήγα μαζί με ένα άλλο παιδί, που μένουμε στο ίδιο σπίτι. Εκεί φτάσαμε μετά από περίπου από 15-20 λεπτά. Μόλις φτάσαμε έξω (...) με περίμενε μπροστά από τον σταθμό και μόλις με είδε ήρθε κοντά και του έδωσα τον σάκο. Ο σάκος είχε διάφορα πράγματα. (...) Τον ρώτησα γιατί ήθελε να φύγει για Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι ο πατέρας του, του πρότεινε να πάει στην Ιταλία να δουλέψει γιατί τα πράγματα εκεί ήταν καλύτερα και θα μπορούσε να βρει καλύτερη δουλειά από εδώ στην Ελλάδα. Στην Ιταλία, μου είπε ότι θα πήγαινε με τα πόδια μέσα από τα σύνορα».

Η πρόθεσή του αυτή δεν του έκανε εντύπωση, καθώς ο 22χρονος τού είχε εκφράσει και στο παρελθόν ανάλογες σκέψεις. «Δεν τον ρώτησα παραπάνω πράγματα ή αν είχε γίνει κάτι. Ούτε τι θα έκανε με την κοπέλα που είχε εδώ στην Ελλάδα τον ρώτησα. Δεν είχαμε τόσο καλές σχέσεις για να έχω θάρρος να τον ρωτήσω κάτι τέτοιο. Εγώ του άφησα τον σάκο και έφυγα. Ήταν μόνος του στον σταθμό και, αν θυμάμαι καλά, φορούσε ένα καφέ κοντομάνικο πουκάμισο, ένα μαύρο παντελόνι και μαύρα γυαλιά ηλίου και κρατούσε μια πλαστική σακούλα που είχε μέσα χυμό και κρουασάν».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στη σχέση του δράστη με την ανήλικη. «(...) έμαθα ότι είχε έμενε στο σπίτι μιας κοπέλας με την οποία είχε σχέση. Την κοπέλα την γνώριζα μόνο φατσικά, αλλά το όνομα της δεν το θυμάμαι να σας το πω. Εμείς τη φωνάζαμε "μότο", που στη γλώσσα μας σημαίνει "παχουλή". Στο σπίτι της κοπέλας είχαμε πάει 2-3 φορές για επίσκεψη όταν έλειπε η οικογένεια της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη».