Latest News

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Γιατί αναβλήθηκε το θέμα της στάθμευσης ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου - Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα



Αναβολή πήρε το θέμα παραχώρησης επιπλέον θέσεων στάθμευσης στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul” στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που... πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης πρότεινε συνάντηση των εμπλεκομένων φορέων κατοίκων και διεύθυνσης σχολείου, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Θεωρούμε ότι στη συνάντηση κρίνεται αναγκαία η παρουσία εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων καθώς και των παρατάξεων της Α’ Δημοτικής Κοινότητας η οποία είχε στηρίξει στη συνεδρίαση της με ομόφωνη απόφαση το αίτημα των κατοίκων .

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, συμμετείχε εκπρόσωπος των κατοίκων καθώς και ο Διευθυντής της Σχολής κ.Ρηγούτσος. 

Η Σχολή παραβαίνει τη νομοθεσία από το 1998, όταν έβγαλε άδεια επέκτασης κτιρίου για τη βιβλιοθήκη και ξεγλίστρησε από την υποχρέωσή της να φτιάξει θέσεις στάθμευσης επικαλούμενη παλαιότερο μη ισχύοντα νόμο. Μ´αυτο τον τρόπο δικαιολόγησε την αποφυγή κατασκευής αναγκαίων θέσεων στάθμευσης επιβατηγών και επαγγελματικών οχημάτων για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών ολοκλήρου του σχολικού συγκροτήματος. Επιπλέον, καταστρατηγεί, επί σειρά ετών, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά του 2014 αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων σχολικό όχημα στάθμευε στην οδό Κουντουριωτου εκτός ωρών και ημερών λειτουργίας της σχολής και αυτό με την ανοχή των κατοίκων.