Latest News

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Προσοχή με το Power Pass: Τι γίνεται αν δηλώσετε ψευδή στοιχεία!

 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος ρεύματος έως το ποσό των... 600 ευρώ.

Μπορεί η συμμετοχή για το Power Pass να είναι αρκετά μεγάλη, ωστόσο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο για να προλάβουν τις ημερομηνίες, όσο και για να συμπληρώσουν με προσοχή τις αιτήσεις τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι δικαιούχοι για να κάνουν μοιραία λάθη.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για την χορήγηση του επιδόματος και την αποζημίωση έως και 600 ευρώ, για όσους έχουν επιπλέον χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα στο χρονικό διάστημα έκδοσης των λογαριασμών από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, λήγει την προσεχή Πέμπτη 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει πρόθεση για παράταση, ενώ πλέον η πλατφόρμα είναι ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ. Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Μεγάλη προσοχή με τα ψευδή στοιχεία!

Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου, διαπιστωθεί υποβολή ψευδών ή ανακριβών στοιχείων στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, είναι άμεσα απαιτητό το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.