Latest News

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έφτασε η ώρα της επιστροφής

 Προ των πυλών βρίσκεται η διαδικασία της ανάρτησης των εκκαθαριστικών της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για 700.000 φορολογούμενους, καθώς ...τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα στείλουν τον «λογαριασμό» σε όσους έχουν λάβει την ενίσχυση.

Η επιστροφή του επιστρεπτέου μέρους θα αρχίσει μετά την 30η Ιουνίου 2022 και η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης είναι η 29η Ιουλίου 2022. Οι δόσεις για την αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης από 60 έχουν αυξηθεί σε 96 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες είναι άτοκες.

Την ίδια ώρα, δίνεται η εναλλακτική δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού, έως και την 29η Ιουλίου 2022. Οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ «myAADE», στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις», ενώ θα αποσταλεί και σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δηλωθείσα από τον υπόχρεο ηλεκτρονική διεύθυνση. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ («myAADE») στην επιλογή «Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές».