Latest News

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Κακοκαιρία Genesis: Καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας - Πού θα εκδηλωθούν έντονα τα φαινόμενα


 Κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα... είναι ισχυρές. 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και οι άνεμοι θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, πυκνότερες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες τις απογευματινές ώρες θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, με μεγάλη ραγδαιότητα βροχόπτωσης και χαλαζοπτώσεις. Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ξαφνικών πλημμυρών καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής. Τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από θαλάσσιες περιοχές. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα πάνω από τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τη Θράκη θα προκαλέσουν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 28, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από 15 έως 32, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 13 έως 24, στην Δυτική Πελοπόννησο από 14 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 16 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν κυρίως από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, και στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων στα ηπειρωτικά και παραθαλάσσια τμήματα οι άνεμοι παροδικά θα είναι θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, αυξημένες τις απογευματινές ώρες, και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις και θα σημειώνονται παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, έως 3 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των καταιγίδων θα σημειώνονται ισχυρές ριπές ανέμου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.