Latest News

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Το...τερμάτισαν με τα φυτά-γλάστρες στον Δήμο Πειραιά: Βραζιλιάνικες πιπεριές και μεξικάνικες ουασινγκτόνιες! [ΕΙΚΟΝΑ]



 
Μετά τις ιπτάμενες γλάστρες τα περίφημα
εναέρια φυτοδοχεία (;) για τον καλωπισμό της πόλης επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου θα νόμιζε κανείς ότι τα είχε δει όλα με τα φυτά στο... Δήμο Πειραιά.

Τώρα όμως φαίνεται πως η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώρλαη το ... τερμάτισαν με τις βραζιλιάνικες πιπεριές και οι μεξικάνικες ουασινγκτόνιες που θέλουν να φυτευθούν στα παρτέρια της Σαχτούρη και κατά μήκος της Λεωφόρου Χατζηκυριακού.

Από την φυτοτεχνική μελέτη του έργου βιοκλιματικής ανάπλασης της Λεωφόρου Χατζηκυριακού και Σαχτούρη ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 5.241.935,48€ (ΠΛΕΟΝ Φ.Π.Α. 24%) διαβάζουμε [και μαθαίνουμε] ότι :

''Το κλίμα του Πειραιά ανήκει στο ξηρό μεσογειακού τύπου, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά του το καθιστούν ήπιο (…) Τα φυτά που βρίσκονται στα παρτέρια βορειοανατολικά της οδού Σαχτούρη θα ξηλωθούν διότι η νέα αρχιτεκτονική πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέων παρτεριών σε άλλα σημεία(…) Θέλοντας να προσδώσουμε έναν μεσογειακό χαρακτήρα στη περιοχή, που θα οδηγήσει σε ένα ευχάριστο οπτικό αποτέλεσμα για τον επισκέπτη, επιλέχθηκαν Βραζιλιάνικες πιπεριές (Schinus terebinthifolius)(..) Επιπλέον, θέλοντας να δώσουμε ένα τροπικό τόνο σε μερικά σημεία και των δύο αξόνων επιλέξαμε να φυτευτούν Ουασινγκτόνιες (…)!
Η συνολική πρόβλεψη είναι 100 βραζιλιάνικες πιπεριές και 60 ουασινγκτόνιες (το φοινικοειδές μεξικάνικο δέντρο που δεν προσφέρει καμία σκιά ενώ η αγορά του κυμαίνεται από 100 έως 1000 ευρώ έκαστο) να αντικαταστήσουν τις ακακίες και τα πεύκα που βρίσκονται στα παρτέρια της Σαχτούρη και να φυτευθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Χατζηκυριακού.

Ο Πειραιάς με την κρουαζιέρα θα γίνει Μόντε Κάρλο ακούγαμε μέχρι τώρα. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα! Μαϊάμι και Φλόριντα θα γίνει ο Πειραιάς, γιατί ως γνωστόν στον τουριστικό στόχο Piraeus Destination κυρίαρχο κριτήριο είναι οι τουρίστες να καταναλώσουν εντυπώσεις από μια κοσμοπολίτικη πόλη που τα έχει όλα. Αν ταιριάζουν ή όχι στο κλίμα και στην ιστορία της πόλης τους αφήνει αδιάφορους...