Latest News

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Από δήμαρχος...υποψήφιος ξανά ο Γιάννης Μώραλης

 
Ξαφνικά στα καλά καθούμενα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογες ...του 2023.

Ένα χρόνο πριν από την εκλογική αναμέτρηση και χωρίς έως τώρα να έχει γίνει καν κουβέντα για υποψηφιότητες για το Δήμο Πειραιά, ο επί 8 χρόνια εν ενεργεία δήμαρχος της πόλης αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να ξαναδιεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο βάζοντας κάπως πρόωρα σε προεκλογική περίοδο το δημαρχείο της Κοραή.

Η ανακοίνωση υποψηφιότητα Μώραλη φαίνεται πως είναι βιαστική και ανούσια, καθώς δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος πειστικός λόγος που να δικαιολογεί γιατί τόσο νωρίς ο δήμαρχος  θέλησε να χρίσει τον εαυτό του υποψήφιο. Έτσι τουλάχιστον θα τον αντιμετωπίζουν πλέον όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του για θέματα του Δήμου Πειραιά, από κυβερνητικούς παράγοντες και πολιτικά στελέχη έως εργαζόμενους του Δήμου και κατοίκους της πόλης...

Απλά να πούμε πως στο διάστημα ενός έτους μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Πειραιά μπορούν να συμβούν πολλά,  καθώς αναμένεται να προκύψουν εθνικές εκλογές -μπορεί να είναι και διπλές λόγω απλής αναλογικής- κάτι  που θεωρείται βέβαιο πως θα σηματοτήσει αλλαγές και σε τοπικό αυτοδιοκητικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως,  είναι απορίας άξιον γιατί ο Γ. Μώραλης πήρε την πρωτοβουλία ν' ανακοινώσει μόνος του την υποψηφιότητα για το Δήμο Πειραιά, αν και μάλλον κάποιες κουβέντες δεν μπορεί να μην έχουν γίνει ιδίως μεταξύ των στενών συνεργατών του στον 7ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που φαίνεται πως τους ενδιαφέρει περισσότερο από την επίλυση των προβλημάτων του Πειραιά...