Latest News

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

O Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς - Έχασε με κάτω τα χέρια με 2-0 σετ

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν... μπήκε στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, έχασε την «χρυσή» ευκαιρία στο δεύτερο να ισοφαρίσει κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συγχώρησε το λάθος του... Έλληνα τενίστα.

Ο Σέρβος ήταν ο μεγάλος νικητής στη Ρώμη με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5), πήρε τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Roland Garros.

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters).

Για το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο 6ος τίτλος στο τουρνουά της «Αιώνιας Πόλης», ενώ με τη σημερινή έφτασε τις 7 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά στις 9 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour. Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει του 35χρονου στο Masters του Καναδά το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά τον νίκησε ξανά στη Σανγκάη.

Ο «Νολε», όμως, έχει το απόλυτο στις μάχες του με τον Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς έφτασε τις 5 επιτυχίες, με αποκορύφωμα την τρομερή ανατροπή από το 0-2 σε 3-2 στον περσινό τελικό του Roland Garros.

Ο σημερινός ήταν για τον Σέρβο ο 38ος τίτλος Masters στην καριέρα του, στο 12ο τελικό που έχει συμμετάσχει στην ιταλική πρωτεύουσα.

Στην διάρκεια της απονομής ο Τσιτσιπάς σημείωσε ότι ο Νόλε αποτελεί έμπνευση για εκείνον και θυμήθηκε ένα περιστατικό στην Ιταλία όταν ξεκινούσε το τένις.

«Δεν περίμενα να πάω τόσο καλά. Είναι εκπληκτικό έχω εδώ την οικογένεια και φίλους από την Ελλάδα, συγχαρητήρια στον Νόβακ έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Θα ήθελα να βρεθώ στο επίπεδό σου, είσαι έμπνευση για εμένα.Κάναμε προπόνηση μαζί πριν χρόνια, ήταν υπέροχο και έχουμε κάνει μεγάλο δρόμο από τότε και θέλω να απολαύσω το συγκεκριμένο απόγευμα στη Ρώμη σε ένα τόσο σημαντικό γήπεδο. Εγώ και η Ιταλία έχουμε ιδιαίτερο δεσμό. Έχω παίξει εδώ στην αρχή της καριέρας μου και με αναγνώρισαν, ο κόσμος εδώ είναι πολύ καλός μαζί μου. Είχα έρθει παλία σα θεατής και έβλεπα από ψηλά και σήμερα είμαι εδώ κάτω και είναι τρομερό. Χωρίς τους χορηγούς ένα τουρνουά σαν αυτό δε θα ήταν δυνατό, όπως και όλους όσους ήταν εδώ από τη διοργάνωση από τα ball boy μέχρι τους φυσιοθεραπευτές», θα πει ο Στέφανος.

Μετά από την απονομή του 6ου τίτλου του στη Ρώμη ο Τζόκοβιτς μίλησε και για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Συγχαρητήρια στον Στέφανο για μία σπουδαία βδομάδα και είσαι από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Πολύ δεν το καταλαβαίνουν αλλά σε ξέρω είσαι ταπεινός και ελπίζω να γίνεις ένας από τους ηγέτες της επόμενη γενιάς.  Ευχαριστώ την ομάδα και τους φιλάθλους μου. Μου δίνουν όλοι κίνητρο και με βοηθούν για να πάω μπροστά και να πετύχω όλα όσα θέλω, ευχαριστώ πολύ. Όπως είπε και ο Στέφανος ευχαριστώ την οργάνωση και τους χορηγούς. Είναι ένα τουρνουά που προσπαθώ να κερδίσω την αυτοπεποίθηση μου ξανά. Μου αρέσει να παίζω σε αυτή τη χώρα με την ενέργεια που έχει».