Latest News

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Πειραιάς: Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 Εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 103 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ...πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 15 Μαΐου, στο Μνημείο Γενοκτονίας, «Πυρρίχιο Πέταγμα» στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά διοργάνωσαν ένα μουσικό - αφηγηματικό Δρώμενο Τιμής & Μνήμης στους αδικοχαμένους προγόνους μας, Έλληνες του Πόντου, σε κείμενα, καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία του Ηλία Υφαντίδη.

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο. Ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας, ενώ παράλληλα αποτελεί την κορύφωση των επιδιώξεών μας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Απώτερος σκοπός του αγώνα για Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, τίθεται η πρόληψη και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων, τα οποία, δυστυχώς, εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα. 

 Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την ίδρυσή της, διοργανώνει εκδηλώσεις με σημείο αναφοράς τη Γενοκτονία, οι οποίες κορυφώνονται το μήνα Μάιο.