Latest News

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Κέρδισε το λόττο και συνέχισε να δουλεύει ως φορτηγατζής

 Γίνε εκατομμυριούχος και συνέχισε να δουλεύεις. Παράξενο ακούγεται ως moto, αλλά είναι η ιστορία του ...Ουαλού Στιβ Σιλτζ, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η βρετανική Mirror.

Ο Στιβ Σιλτζ κέρδισε το 2019 στο Λόττο ένα εκατομμύριο λίρες. Εισέπραξε τα χρήματα και άρχισε να ονειρεύεται. Κρατώντας ως μυστικό από τους συναδέλφους και τους γείτονες το ότι είχε κερδίσει ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Στη διάρκεια της πανδημίας άφησε τα όνειρα και επέστρεψε στην πεζή πραγματικότητα. Η εταιρία Lidl στην οποία εργαζόταν του έστειλε μία επιστολή ζητώντας του να επιστρέψει στην δουλειά  -οδηγός φορτηγού είνι ο Στιβ- καθώς οι φορτηγατζήδες είναι περιζήτητοι στη Βρετανία.

«Πολλοί άνθρωποι πήραν τέτοια γράμματα, αλλά λίγοι ήταν εκατομμυριούχοι», λέει χαριτολογώντας. Και σκέφτηκε απλά: Στα 56 μου, αντί να κάθομαι και να τρώω από τα έτοιμα, γυρίζω στην δουλειά –που έτσι κι αλλιώς μου αρέσει- και γεμίζω και τον τραπεζικό λογαριασμό μου.

«Δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο. Ήμουν ευτυχής να επιστρέψω στη δουλειά μου», δήλωσε στη Mirror ο Στιβ, που σήμερα οργώνει την Ουαλία με το φορτηγό του μεταφέροντας τα προϊόντα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Τι ήταν αυτό που τον ώθησε να πάρει μια τέτοια απόφαση; Μα η αγάπη του για το τιμόνι, λέει με σιγουριά. Αλλά και το παράδειγμα της συζύγου του, της Λέσλι, η οποία εξακολουθεί να εργάζεται ως εκπαιδεύτρια στον τομέα της υγείας.

Πάντως πρόλαβαν να κάνουν λίγες μέρες διακοπές στις Μαλδίβες και να αλλάξουν αυτοκίνητο, αφήνοντας το παλιό Fiat για έναν ολοκαίνουριο Range Rover. Ωστόσο εξακολουθούν να μένουν στο ίδιο σπίτι.

Τα χρήματα τα έβαλαν στην άκρη. Εξάλλου έχουν έξι παιδιά και τέσσερα εγγόνια, τα οποία φροντίζουν δεόντως.

Ο Στιβ και η Λέσλι αποδίδουν την τύχη τους στον «φύλακα-άγγελο τους», την κόρη τους, την Τερέζα, που έχασαν στα 16 της χρόνια εξαιτίας καρδιακής προσβολής.

Ο Στιβ και η Λέσλι συνεχίζουν να παίζουν Λόττο κάθε εβδομάδα και λένε πως αν είναι και πάλι τυχεροί θα τα μοιράσουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.