Latest News

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Αυτοψία εν πλω -ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Το σκάφος του Παρατηρητηρίου της Πειραϊκής έπλευσε γύρω από τις ακτές και τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Πειραιά. Οι κολυμβητές και οι περαστικοί της παραλίας Καλαμπάκα υποδέχτηκαν το σκάφος με το σύνθημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ και αρκετοί κολύμπησαν για να... το συναντήσουν.

Η COSCO σε συνεργασία με τα υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος ετοιμάζουν νέα ταχύτατη διαδικασία για να ξαναρχίσουν τις εργασίες του νέου λιμανιού κρουαζιέρας που ακυρώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 12 Μαρτίου 2022. Στο λιμένα Ηρακλέους στο Κερατσίνι η κατάσταση ήταν τραγική. Αμμοβολές πλοίων με τα τοξικά απόβλητα να καταλήγουν απευθείας στη θάλασσα κατά παράβαση των διεθνών οδηγιών, σωροί βυθοκορημάτων , χωμάτων και σκωρίας υλικά με τα οποία παράνομα στρώνεται η νέα προβλήτα του λιμένος Ηρακλέους που προορίζεται για Car Terminal. Ο θαλάσσιος χώρος μπροστά στην ιχθυόσκαλα και στις παλιές αποθήκες στρατού στο Κερατσίνι είναι πλέον αρκετά πιο στενός λόγω της επέκτασης της προβλήτας. Το εμπορικό λιμάνι χωρίς κανέναν περιβαλλοντικό έλεγχο έχει εγκαταστήσει εκεί μία τριτοκοσμική κατάσταση.

Η κοινωνία των πολιτών του Πειραιά δεν μπορεί πλέον να αγνοεί την περιβαλλοντική υποβάθμιση μέσα στην οποία αναπνέει ούτε και να αρκείται σε ελάχιστες παραχωρήσεις.
Η ενεργοποίηση των πολιτών είναι ο μόνος δρόμος για να αποτραπεί το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο συντελείται εις βάρος της περιοχής , των κατοίκων και των επερχόμενων γενεών.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΠΕΙΡΑΪΚΗΣ
+2
ακό