Latest News

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Κύπρος: Συνελήφθη Έλληνας με 6,5 κιλά κοκαϊνης στο αεροδρόμιο της Λεμεσού


 Μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στη Λεμεσό, ποσότητα 6,5 κιλών κοκαΐνης... έπεσε στα χέρια της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) της Κύπρου.

Το φορτίο έφτασε από την Ελλάδα μέσω του λιμανιού της Λεμεσού μέσα σε κοντέινερ το οποίο μεταφέρθηκε σε αποθήκη. Μέλη της ΥΚΑΝ παρακολουθούσαν το φορτίο αναμένοντας τον παραλήπτη. Εμφανίστηκε στην αποθήκη ένας 56χρονος από την Ελλάδα και μόλις παρέλαβε το πακέτο με τα ναρκωτικά συνελήφθη.

Ο 56χρονος ανακρίνεται, ώστε να διαπιστωθεί η πηγή των ναρκωτικών αλλά και τυχόν συνεργάτες του στη Κύπρο. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Η ΥΚΑΝ εκτιμά πως η συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης είναι μέρος μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που σταδιακά κύκλωμα έχει αποστείλει στη Κύπρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πλέον οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών εισάγονται στη Κύπρο από τις επίσημες εισόδους Αεροδρόμια – λιμάνια), σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου ανθούσε το εμπόριο ναρκωτικών – κυρίως κάνναβης – από τα κατεχόμενα. Πλέον οι ροές μέσω της πράσινης γραμμής έχουν διακοπεί και οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν την οδό της απόκρυψης των ουσιών σε φορτία με νόμιμα εμπορεύματα.