Latest News

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Στον ''αέρα'' το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά


Στον ''αέρα'' βρίσκεται η ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου Πειραιά μετά τον άγονο διαγνωνισμό για την... επιλογή κτιρίου.

 Οι τοπικοί φορείς, όπως είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, ζητούν από το κεντρικό κράτος να βρεθεί άμεσα λύση πριν χαθεί η προθεσμία του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε περίπτωση που υπάρξει νέα αδράνεια από πλευράς Πολιτείας, εκφράζονται ανησυχίες ότι «νέα δικαστήρια στον Πειραιά δεν πρόκειται να δούμε στον Πειραια». Το κτίριο στο Τελωνείο βρίσκει (και αυτό) εμπόδια, σύμφωνα με  έκθεση.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα ένα συμβούλιο πόλης για να υπάρξει συντονισμός δράσεων και «πιέσεων». 

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχαν ο  Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτές Α΄ Πειραιώς και Νήσων,  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι επικεφαλής  Δημοτικών παρατάξεων, οι Πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά,του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά,του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα. 

 Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν και στις διαδικασίες που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στη δημιουργία του νέου  Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά σε κατάλληλο κτήριο, εντός ορίων της πόλης.