Latest News

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Διασυρμός Άδωνι μέσω Κύπρου για τις τιμές των PCR tests – Κυβέρνηση και Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες που τα πληρώνουν χρυσά! [ΕΙΚΟΝΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ]



 Μίνι διπλωματικό επεισόδιο κόντεψαν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τις τιμές των PCR τεστ... στην Κύπρο.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Τετάρτη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι η τιμή του μοριακού τεστ στην Κύπρο, ξεκινά από 19 ευρώ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αρχικά υποστήριξε ότι αυτό είναι ψευδές. Ο δημοσιογράφος είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι η πληροφορία αυτή δεν έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τον Κωνσταντίνο Αθανασίου, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου.

Τότε ο Υπουργός είπε «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Ακούστε το ηχητικό

Σφοδρές αντιδράσεις

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη Μεγαλόνησο. Βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα να απαντήσει στον Έλληνα υπουργό και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Όπωςκαι έγινε.

Οπως ανέφερε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα:

1. Όλα τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στην Κύπρο για διενέργεια εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 πληρούν τις αυστηρότερες των προδιαγραφών που έθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων ECDC και έχουν άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ενώ χρησιμοποιούνται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.

2. Για την αντικειμενική σύγκριση του κόστους διενέργειας των μοριακών ελέγχων διαφόρων χωρών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες και παράμετροι, όπως οι ανταγωνιστικές διαδικασίες και η πολιτική που ανέπτυξε η κάθε χώρα για την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

3. Η Κύπρος κατατάσσεται στις πρωτοπόρες χώρες όσον αφορά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, καθώς έγιναν συνέργειες και συνεργασίες μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων και εμπειρογνωμοσύνης, για τη διάθεση αξιόπιστου μοριακού ελέγχου για τη νόσο COVID-19 στους πολίτες.

Η… κωλοτούμπα

Έτσι, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις αντιδράσεις εξαναγκάστηκε σε αναδίπλωση. Με tweet υποστήριξε ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι τα PCR στην Κύπρο δεν είναι αξιόπιστα και ότι οι συνθήκες της αγοράς εκεί είναι διαφορετικές…