Latest News

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Στο «σφυρί» το Κορίτσι με το Μπαλόνι κι άλλα δύο έργα του Μπάνκσι βγάζει ο Ρόμπι Γουίλιαμς[ΕΙΚΟΝΕΣ]

 


O Ρόμπι Γουίλιαμς βγάζει στο «σφυρί» τρεις Bansky από την προσωπική του συλλογή, που εκτιμάται πως και τα τρία έργα θα πουληθούν έναντι ...περίπου 10 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 13,5 εκατ.δολ.). 

 

Η συλλογή του ποπ σταρ περιλαμβάνει ένα από τα πιο φημισμένα έργα του στριτ άρτιστ που φιλοτεχνήθηκε το 2002, το Κορίτσι με το Μπαλόνι, καθώς και τα έργα Vandalised Oils και Kissing Coppers, αμφότερα του 2005. 
 

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο τραγουδιστής είχε αγοράσει απ'ευθείας από τον Μπάνκσι τα τρία έργα λίγο μετά τη δημιουργία τους. 

 

Στο «σφυρί» το Κορίτσι με το Μπαλόνι κι άλλα δύο έργα του Μπάνκσι βγάζει ο Ρόμπι Γουίλιαμς
Πηγή φωτογραφίας: Sotheby’s


Και τα τρία φιλοτεχνήθηκαν κατά τα πρώιμα χρόνια του καλλιτέχνη στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα σε μια παμπ στο Μπράιτον, στη Waterloo Bridge του Λονδίνου και στη  Whitecross Street Market επίσης της βρετανικής πρωτεύουσας. 

 

«Συνδυάζουν τα τρία πράγματα που αγαπώ: την κουλτούρα χιπ-χοπ, την ανυπακοή και την κωμωδία» ανάφερε ο Γουίλιαμς για τους λόγους αγοράς των τριών έργων. 

 

Στο «σφυρί» το Κορίτσι με το Μπαλόνι κι άλλα δύο έργα του Μπάνκσι βγάζει ο Ρόμπι Γουίλιαμς
Πηγή φωτογραφίας: Sotheby’s


Όπως εξηγεί ο Ούγκο Κομπ, επικεφαλής δημοπρασίας στον Sotheby's, αξία στους ήδη πολύτιμους πίνακες προσθέτει και η διασημότητα του Γουίλιαμς. 

 

«Πιστεύω πως είναι κάποιοι από τους καλύτερους πίνακές του και λατρεύω το πόσο κοντά είναι με τις δουλειές του στον δρόμο. Ως συλλέκτης των έργων του Μπάνκσι, γίνεται μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού κινήματος» εξηγεί ο Γουίλιαμς που, όπως λέει, πουλάει τα τρία έργα για να χρηματοδοτήσει το δικό του «αρτ πρότζεκτ» που θα παρουσιάσει φέτος, αλλά και για να αδειάσει χώρο ώστε να μπορέσει να επενδύσει «σε νέα τέχνη από νέους ανθρώπους»