Latest News

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Οι οπαδοί του Τζόκοβιτς εκφράζουν τη στήριξή τους – «Αφήστε τον να φύγει δεν είναι εγκληματίας αλλά ήρωας του τένις» [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται κλεισμένος σε ξενοδοχεία αλλοδαπών, περιμένοντας την εξέταση της έφεσής του για την ακύρωση της βίζας του υπό άθλιες συνθήκες, με την απέλαση να,,,

θεωρείται πιθανή.

Χθες συγκεντρώθηκαν απέξω οπαδοί του για να τον δουν και να εκφράσουν τη στήριξή τους, με τον Σέρβο να τους στέλνει φιλιά.

«Αφήστε τον Νόβακ να φύγει! Δεν είναι εγκληματίας, είναι ήρωας του τένις, θέλουμε να τον δούμε!» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναξαν, σε μια υπόθεση που πλέον έχει και έντονο πολιτικό παρασκήνιο, μετά από αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεκσάνταρ Βούτσιτς, να αλλάξει ο «Νόλε» μέρος διαμονής.


Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, απάντησε στην κατηγορία ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατείται «αιχμάλωτος» με ειρωνείες. 

Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, μπορεί να φύγει και να επιστρέψει στην πατρίδα του, όποτε ο ίδιος το αποφασίσει, αλλά ο Τζόκοβιτς παρέμεινε με την ελπίδα να αγωνιστεί στο Australian Open, έχοντας σχετική άδεια από τους διοργανωτές.

«Ο Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει. Η Συνοριακή Δύναμη σίγουρα θα το διευκολύνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.