Latest News

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Η ακριβότερη έπαυλη των ΗΠΑ ψάχνει αγοραστή [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 Ένα επιβλητικό ακίνητο που εκτείνεται σε 38 στρέμματα στο αριστοκρατικό προάστιο του Bel Air αξιολογείται από την κτηματομεσιτική αγορά ως η ακριβότερη κατοικία...
στις ΗΠΑ.

 

Ο λόγος για την «The One» μια πολυτελή και τεράστια έπαυλη στην ακριβότερη γειτονιά του Λος Άντζελες, που βγαίνει στο σφυρί σε λίγες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο ξεκινά η διαδικασία της ελεύθερης ηλεκτρονικής δημοπράτησης με τιμή πώλησης που αγγίζει τα 295 εκατομμύρια δολάρια. Η έπαυλη χρειάστηκε περίπου μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί και πλέον μπαίνει δυναμικά στην αγορά. 

 

Η ακριβότερη έπαυλη των ΗΠΑ ψάχνει αγοραστή

 

Λίγα ακίνητα στον κόσμο έχουν πουληθεί πάνω από αυτήν την τιμή ανάμεσά τους το Chateau Louis XIV στη Γαλλία, το ρετιρέ La Belle Epoque στο Μονακό και το Pollock's Path Estate στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την Christie's Real Estate.

 

Πάντως, η ευρύτερη γειτονιά στην οποία βρίσκεται το ακίνητο είναι γνωστή για τα αστρονομικά ποσά πώλησης κατοικιών. Ένα άλλο ακίνητο του Bel Air πωλήθηκε για 250 εκατομμύρια δολάρια το 2017, καθώς και ένα σπίτι στο Beverly Hills γνωστό και ως «Villa Firenze» ξεκίνησε σε δημοπρασία από 160 εκατομμύρια δολάρια και τελικά αγοράστηκε πέρυσι για άγνωστο ποσό. 

 

Ωστόσο, η εν λόγω έπαυλη φαίνεται πως ξεπερνά κατά πολύ αυτά τα ακίνητα και σε τιμή αλλά και σε φήμη. Είναι ενδεικτικό ότι κτηματομεσίτης που εμπλέκεται στην πώληση το χαρακτήρισε ως τη «Μόνα Λίζα του οικιστικού κόσμου».

 

Η ακριβότερη έπαυλη των ΗΠΑ ψάχνει αγοραστή

 

Το «The One» θα έχει ανέσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, σαλόνι, σπα, ντεκ 900 τ.μ. με εκπληκτική θέα, ιδιωτική πίστα τρεξίματος, κινηματογράφο, αίθουσα μπόουλινγκ και κελάρι με 10.000 μπουκάλια κρασί. Υπάρχει ακόμη και πισίνα υπερχείλισης που εκτείνεται γύρω από τις τρεις πλευρές της κατοικίας. Μέσα σε όλα αυτά ενδεικτικό είναι πως το κύριο υπνοδωμάτιο του σπιτιού από μόνο του είναι υπερδιπλάσιο από το μέγεθος ενός μέσου αμερικανικού σπιτιού.

 

Η ακριβότερη έπαυλη των ΗΠΑ ψάχνει αγοραστή

 

Σε κάθε περίπτωση, με λιγότερους από 2.800 δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης της έπαυλης θα προέρχεται από ένα μικρό σύνολο πιθανών αγοραστών εκτός εάν μια ομάδα πολυεκατομμυριούχων φίλων αποφασίσει να μοιραστεί το κόστος.