Latest News

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνεια στον Πειραιά - Ο Αγιασμός των Υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας [ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ]

 

Με κατάνυξη, αλλά και με μέτρα κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε και στον Πειραιά η εορτή των Θεοφανίων...

 Η θεία λειτουργία τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο,  από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, ενώ ακολούθησε και ο καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.




Ο αγιασμός των υδάτων έγινε με λίγα άτομα στην ειδική εξέδρα μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ενώ οι πιστοί βρίσκονταν περιμετρικά με αποστάσεις...

Τιμές στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απέδωσαν δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ παιάνιζε η μπάντα του Λιμενικού Σώματος. 

Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, βούτηξαν στη θάλασσα, όπως κάθε χρόνο  και ανέσυραν τον Σταυρό.


Αυτός που έπιασε το Σταυρό λέγεται Διονύσης Πετρίδης, είναι πατέρας τριών κοριτσιών και το έκανε με αγάπη για τις κόρες του.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Σήμερα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης για όλες και όλους. Το 2022 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που θα αξιοποιήσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης, θα νικήσουμε την πανδημία και θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας. Εργαζόμαστε συστηματικά, ώστε η νέα χρονιά να φέρει ανάπτυξη, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, συνεχεία των αλλαγών που βελτιώνουν τη ζωή κάθε πολίτη.

Εύχομαι χρονιά πολλά, με υγεία και προκοπή για όλους και ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια στους Έλληνες ναυτικούς».

theof-peiraias04

Έλαμψαν με την απουσία τους...


Στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά, απουσιαζαν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπόλοιποι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.  

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης  εκπροσώπησε ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης, τον αρχηγό  της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς  και Νήσων  Θεόδωρος Δρίτσας. Το ΚΙΝΑΛ  εκπροσώπησε ο Βασίλης Κατσαφάδος και την Ελληνική Λύση  η  Άννα Σκυλίτση.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Κώστας Κατσαφάδος, η  Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.



Τέλος,  παρευρέθηκαν ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχοςεκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων.theofania-stauros