Latest News

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Δημαιρεσίες στο Δήμο Πειραιά - Κατώτερη των περιστάσεων η συνεδρίαση - Η απουσία και ο πρόεδρος


Κατώτερη των περιστάσεων ήταν η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την ανάδειξη Προεδρείου και για την συγκρότηση της ...Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής.

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης  Μαρινακης, ο οποίος είχε αποστείλει την σχετική πρόσκληση και θα έπρεπε να είναι ο Προεδρεύων, βάσει του νόμου για την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη θέση του πήρε ο δεύτερος στη σειρά ψήφων δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της πλειοψηφίας πρώην δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος ανέφερε πως αντικαθιστά τον Βαγγέλης Μαρινάκη επειδή, όπως είπε, ''έχει κάποιο κόλλημα'', αλλά ενημέρωσε πως θα ψηφίσει αργότερα στην εκλογική διαδικασία... 

Η διαδικασία ξεκίνησε με παρόντες 45 δημοτικούς συμβούλους που κάποιοι ήταν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι τοποθετηθηκαν μέσω τηλεσύσκεψη από διάφορες άλλα γραφεία του Δημαρχείου και στη συνέχεια ψήφισαν δια ζώσης. 

Η παράταξη της πλειοψηφίας του συνδυασμού ''Πειραιάς Νικητής''  έπρεπε να προτείνει βάσει του νόμου τον υποψήφιο για πρόεδρο του Δημοτικού Σύμβουλίου. Η πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη δεν έκρυβε καμία έκπληξη, καθώς ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε προτείνει πριν από σχεδόν δυόμιση χρόνια παρά το γεγονός πως ήταν γνωστές οι  ενστάσεις από όλες τις δημοτικές παρατάξεις της αριστεράς που είτε καταψήφισαν είτε απείχαν είτε δήλωσαν λευκό. Ο λόγοι ήταν πως λειτουργούσε περισσότερος ως εκπρόσωπος της διοίκησης παρά ως οικουμενικός πρόεδρος προκαλώντας συνεχώς εντάσεις άνευ λόγου και αιτίας με προσωπικές επιθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους και παρεμβάσεις επιπέδου καφενείου, όπως ''τι θέλουν τώρα οι εργαζόμενοι να παντρεύονται και Σάββατο στο Δημαρχείο...''  

Όμως επανεξελέγη ως μοναδικός υποψήφιος ένα πρόσωπο που με βάση την προηγούμενη θητεία του κρίθηκε λίγο και ανεπαρκές για την θέση του Προέδρου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις πως διαθέτει την συναίνεση, την ενότητα και την κοινή αποδοχή, όπως αρμόζει για το θεσμό του προέδρου του Δημοτκού Συμβουλίου. 

Προφανώς, η παράταξη του ''Πειραιά Νικητής'' είτε προσπάθησε απλώς να διατηρήσει τις εσωπαραταξιακές της ισορροπίες, είτε δεν βρέθηκε κανείς άλλος ικανός να θέλει ν' αναλάβει τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. Αν και δεν αποκλείεται να συμβαίνουν ταυτόχρονα και τα δύο...

Για την θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η παρατάξη ''Πειραιάς Πόλη Πρότυπο'' του Νικόλαου Βλαχάκου πρότεινε τον Κυριάκο Μανωλάκο, ο οποίος διαδέχεται τον Μιχάλη Αγρανιωτη, ενώ ο τρίτος συνδυασμός πρότεινε για τη θέση της γραμματέας την Ευαγγελία (Λία) Δρίτσα Αποστόλου η οποία κατείχε πριν την ίδια θέση.

Η ειδική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ειδικότερα, στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι εξής: 

Τουμαζάτου Αλεξάνδρα Γερασιμούλα, Μαρκαριάν Χαρουτιούν, Ζηλάκου Χαραλαμπία, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Μπουρδάκου Κυριακή, Λεωτσάκου Αναστασία, Γκερλές Δημήτριος και Κοτέας Αλέξανδρος. 

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Μανωλάκος Λεωνίδας, Ζαρακέλη Ανδριάνα, Βοϊδονικόλας Ιωάννης, Βουράκης Ιωσήφ, Κατσαφάδος Ιωάννης, Βίτσας Γεώργιος, Αναστασάκος Παναγιώτης, Μανωλάκου Διαμάντω.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι εξής: Καρακατσάνη Αντωνία, Βοϊδονικόλας Ιωάννης, Σιγαλάκος Κυριάκος, Μανωλάκος Λεωνίδας, Μόραντζης Αντώνιος, Βίτσας Γεώργιος, Μπελαβίλας Νικόλαος και Μόφορης Γρηγόρης. 

Για την ίδια Επιτροπή αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Τουμαζάτου Αλεξάνδρα Γερασιμούλα, Μαρκαριάν Χαρουτιούν, Βουράκης Ιωσήφ Τζεφεράκος Αλέξανδρος, Καμαράτος Αλέξανδρος, Αγρανιώτης Μιχάλης, Μελά Σταυρούλα, Δρίτσα-Αποστόλου Ευαγγελία, Μανωλάκου Διαμάντω και Κοτέας Αλέξανδρος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Δήμος Πειραιά - Γιατί απείχε ο Θανάσης Διαβολάκης