Latest News

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Νεκρός βρέθηκε ο 75χρονος Γάλλος που ήθελε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό

 

Ένας 75χρονος Γάλλος που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό Ωκεανό εντοπίστηκε νεκρός στη θάλασσα...

ανακοίνωσε η ομάδα υποστήριξής του.

 

Το 2019, ο Ζαν-Ζακ Σαβέν χρειάστηκε πάνω από τέσσερις μήνες, μέσα σε ένα σκάφος σε σχήμα βαρελιού, διαμέτρου 2.10 μέτρων, για να διαπλεύσει μόνος του τον Ατλαντικό, παρασυρμένος από ανέμους και ρεύματα.

 

«Δυστυχώς, αυτή τη φορά ο ωκεανός ήταν πιο δυνατός από τον φίλο μας, που αγαπούσε τόσο πολύ την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα», ανέφερε δήλωση στη σελίδα του στο Facebook.

 

Ο 75χρονος πρώην στρατιωτικός ενεργοποίησε την Παρασκευή τον σωστικό πομπό εντοπισμού του και έκτοτε η ομάδα υποστήριξης δεν είχε καμία επαφή μαζί του. 

 

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της ομάδας των εθελοντών βοηθών του, την τελευταία φορά που επικοινώνησε ο Σαβέν βρισκόταν στα βόρεια της Μαδέρας και κατευθυνόταν στο νησάκι Πόντα Ντελγκάντα, στο αρχιπέλαγος των Αζορών, για επισκευές.

 

Αφού άλλαξε την πορεία του λόγω των ισχυρών ανέμων, ο Σαβέν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καθώς εμφάνισαν βλάβη οι μπαταρίες και οι ηλιακοί συλλέκτες που χρησιμοποιούσε.

 

Η οικογένειά του δεν κανένα νέο του έκτοτε, και «ήλπιζαν σε μια αχτίδα ελπίδας, ίσως και καλά νέα», ανέφερε η δήλωση στο Facebook. Ωστόσο την Παρασκευή το κανό του βρέθηκε αναποδογυρισμένο από Πορτογάλους ναυτικούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια θανάτου του. 

 

Ο Ζαν-Ζακ Σαβέν, που έκλεισε τα 75 του στις 14 Ιανουαρίου, πάνω στο κανό Audacieux, μήκους 8 μέτρων και πλάτους 1.70, είχε αποπλεύσει την Πρωτοχρονιά από το Σάγκρες, στη νότια Πορτογαλία με στόχο να γίνει «ο πρεσβύτερος του Ατλαντικού» για «να ξεγελάσει τα γεράματα».

 

Την Τετάρτη, είχε γράψει στο Facebook ότι υπήρχαν ισχυροί άνεμοι που έκαναν το ταξίδι του μεγαλύτερο κατά 900 χιλιόμετρα και ότι είχε πρόβλημα με τους ηλιακούς συλλέκτες, αλλά πρόσθεσε: «Να είστε σίγουροι, δεν κινδυνεύω!».

 

Είχε σκοπό να περάσει περίπου τρεις μήνες στο κανό του, το οποίο αποκαλούσε τον «φίλο» του.